Administrator rol; een last of een zege?

Administrator rol; een last of een zege?

In Cocoon media management heb je verschillende gebruikers rollen. De Administrator rol is ook wel de hoofdbeheerder van een applicatie. Dit betekent in de regel dat deze persoon alle rechten heeft om de complete cloud omgeving te beheren. Een administrator rol kan je flink bezighouden. Denk aan de administrator rol van een website of webshop. Daarnaast is er vaak technische kennis nodig of een uitgebreide training om de applicatie te beheren en in te richten. De meeste mensen zitten niet te wachten op een dergelijke rol. In dit blog leggen we uit waarom jij wel administrator wilt zijn van je eigen Cocoon.

Wij nemen de technische rol over

In Cocoon nemen wij de taak van technische administrator op ons. Je hoeft je geen zorgen te maken over het technisch beheer van de media management software. Wij zorgen ervoor dat de software werkt en ons support team is beschikbaar voor al je (technische) vragen.

Als administrator behoud jij de controle

Jij bent als administrator de organisator van jouw Cocoon. Je bepaalt wie toegang krijgt tot welke materialen, je ziet welke bestanden vaak worden gebruikt en je zorgt dat de cloud omgeving gestructureerd blijft. Als organisator gaat het dus voornamelijk om de inhoud, controle over de bestanden en het beheer over de onderliggende rollen voor managers en alle gebruikers. Dit alles is eenvoudig binnen een paar klikken geregeld binnen de gebruiksvriendelijke media management software van Cocoon.

Kortom, de administrator rol is een ‘eitje’

Als marketeer kun jij de rol van administrator er prima bij hebben. Hiervoor is geen technische kennis of training nodig. Met Cocoon bespaar je tijd in het managen en delen van jouw digitale marketing materialen.

Heb je vragen over de verschillende gebruikersrollen van Cocoon? Neem dan contact op met onze support afdeling via 023 531 88 74 of e-mail.