Elk bestandsformaat direct en overal beschikbaar

Alle bestandsformaten, beschikbaar voor gebruik

Cocoon zet alle gewenste versies van jouw beelden klaar voor gebruik. Voor je online en offline middelen. Maar ook voor bijvoorbeeld social media. Je kunt direct het juiste bestandsformaat selecteren. Alle formaten en vormen zijn mogelijk. Software voor beeldbewerking heb je niet meer nodig. Wildgroei aan bestandsversies en verkeerd gebruik is verleden tijd. Jij en jouw Cocoon gebruikers bepalen snel en gemakkelijk welk bestand je nodig hebt. Een paar veelgebruikte praktijkvoorbeelden zijn:

 

Beeld met logo of watermerk

Heb je een watermerk- of logoversie nodig? Stuur ons je logo, dan leveren wij je het beeld met het logo of watermerk. Je bepaalt zelf de positie in het beeld. Hieronder zie je twee downloadvarianten. De bestanden komen in Cocoon direct beschikbaar onder je bronbestand.

Variant formaten, Logo versies, direct onder de bronSocial media voorbeeld, bepaal zelf de positie van je logo.

Varianten formaten, Watermerk versieWatermerkversie, transparant in het beeld

‘Cropversies’

‘Croppen’ wordt veel gebruikt bij foto’s. Het is afgeleid van het Engelse woord ‘crop’, wat zoveel betekent als ‘afsnijden’ of ‘bijsnijden’. In de fotografie betekent croppen dat je een foto bijsnijdt tot hij de juiste, meest aantrekkelijke afmeting krijgt.

Het bronbestand wordt bij een upload bewerkt voor het gewenste formaat, direct klaar voor gebruik. Omdat croppen een automatisch proces is, gebeurt het altijd vanuit het centrum van de foto.

Crop formaten bestanden
Crop formaten bestanden. Direct onder de bronfile

 

Liever een ander formaat of extensie?

Wil je specifieke formaten direct beschikbaar hebben? Gebruik je PNG versies voor je website? Of specifiek gecomprimeerde JPG versies? Als je ons het gewenste formaat doorgeeft, dan stellen we dat voor je in binnen jouw Cocoon. Vanaf dat moment zijn nieuw geüploade bestanden direct beschikbaar als download. Neem contact op via: support@use-cocoon.nl of via ons contactformulier.

Om je alvast op weg te helpen, vind je hieronder een lijstje formaten van de meest gebruikte social media platforms.

Facebook – afbeeldingen in een post – 1200 x 630 pixels
Instagram – afbeeldingen in een post – 1080 x 1080 pixels
Twitter – afbeeldingen in een tweet – van 440 x 220 tot 1024 x 512 pixels
LinkedIn – afbeelding bij een link – 520 x 272 pixels

Zo eenvoudig en snel bruikbaar kan jouw Cocoon er straks uitzien

DAM software, media management CocoonRechts alle gewenste formaten, direct beschikbaar na een upload.

 

Zelf deze mogelijkheden van Cocoon ervaren?

Benieuwd naar de mogelijkheden binnen Cocoon? Neem dan contact op via: support@use-cocoon.nl of gebruik het contactformulier.
Wil jij Cocoon zelf ervaren en uitproberen? Vraag vrijblijvend een demo-omgeving aan.