in Business

Online Beeldbank gaat verder onder de naam Cocoon media management. Alle activiteiten van Cocoon vallen onder het bedrijf Cocoon Software Technology BV. Via dit bericht brengen we je op de hoogte van de naamswijziging.

 

Hoe is het begonnen?

De Online Beeldbank werd in 2005 ontwikkeld door internetbureau Netexpo uit Haarlem. Dit gebeurde in opdracht van de agrarische ondernemersorganisatie LTO Noord. Zij hadden een centraal media archief wat bestond uit losse DVD’s. LTO Noord wilde dit archief digitaliseren en zo beschikbaar maken voor de verschillende vestigingen, hun medewerkers en andere stakeholders.

Doorontwikkeling

“Nu, 11 jaar later, is het product doorontwikkeld van een beeldbank oplossing tot een media management oplossing. Beeldmateriaal speelt uiteraard nog steeds een belangrijke rol, maar denk ook aan andere soorten content zoals video, PSD, PDF en Office bestanden,” aldus Remco Vriesema, oprichter en eigenaar van Cocoon. “Daarom lanceren we de nieuwe naam Cocoon. De media management software ondersteunt marketing en communicatieprofessionals bij het opslaan en veilig delen van media bestanden in de cloud. We geloven in een product wat een centrale rol speelt in het managen van alle content en marketingmaterialen binnen de organisatie. Marketing- en communicatieafdelingen verwerken tegenwoordig zoveel content dat het lastig is om hier grip op de houden.”

Internationale groei

De naamswijziging naar Cocoon biedt daarnaast kansen voor Europese groei. De eerste stap is het product volledig meertalig aan te bieden. De applicatie is op dit moment al beschikbaar in het Nederlands, Engels en Duits. De eerste internationale klanten, zoals de Noorse webshop Enklere Liv, maken reeds gebruik van Cocoon.

Welke gevolgen heeft de naamswijziging voor klanten?

De naamswijziging heeft geen gevolgen voor de Online Beeldbank omgeving van onze klanten en de diensten die zij van ons gewend zijn. De enige wijziging is dat er vanaf 1 december 2016 andere voorwaarden gelden. Vanaf deze datum is Cocoon Software Technology BV het bedrijf wat de diensten verricht en factureert.

Ook je contactpersoon blijft beschikbaar vanaf ons hoofdkantoor in Haarlem. Vanaf heden is je beeldbank ook bereikbaar via huidigenaam.use-cocoon.nl of .com.

Meer informatie?

Heb je een vraag over de naamswijziging of wil je meer informatie over Cocoon? Neem dan contact met ons op of laat een terugbel verzoek achter.

Recente berichten