Cocoon 2.8 beschikbaar

Note: Werkt je Cocoon niet optimaal?

Het kan voorkomen dat je browser de nieuwe features niet volledig goed laat zien in verband met caching. Zorg dat je browser cache geleegd wordt door CTRL + F5 (Mac: Command + R).

Cocoon 2.8 is vanaf vandaag beschikbaar. Nieuwe features in release 2.8 zijn: een verbeterde set beheer module, introductie van standaard iconen voor bestandstypen, de mogelijkheid om zelf previews aan te passen en een handige filter op alfabet bij de tags in ‘My Tags’.

Verbeterde set beheer module

In Cocoon 2.8 zijn verbeteringen doorgevoerd in de set beheer module. Het is mogelijk om bestanden eenvoudig aan een bepaalde set toe te voegen of uit een set te verwijderen. Gebruik hiervoor de buttons ‘Add to set’ en ‘Remove from set’.

Icons voor bestandstype

We introduceren nieuwe iconen bij bestanden die geen beeld preview kunnen krijgen. Binnen Cocoon 2.8 hebben bijvoorbeeld Word, Excel, Powerpoint, maar ook VOB- en ZIP-bestanden een eigen icoon. Daarmee wordt het visueel aantrekkelijker en wordt zoeken voor gebruikers makkelijker.

Toevoegen van custom previews

Een nieuwe feature die beschikbaar komt in Cocoon 2.8 is het toevoegen van een custom preview. Deze doorontwikkeling wordt beschikbaar voor de administrator. De custom preview optie maakt het mogelijk de standaard iconen, of de automatisch gegenereerde previews eenvoudig te overschrijven met eigen afbeeldingen (.JPG of .PNG). Zo kun je bijvoorbeeld een zip file een duidelijke preview geven die relevant is voor de inhoud.

A tot Z filter My Tags

Dankzij deze doorontwikkeling is ‘My tags’ een stuk overzichtelijker geworden. De A tot Z-verdeling van ‘Tags’ zorgt ervoor dat een uitgebreid Tag overzicht slim verkleind kan worden binnen hetgeen je zoekt.

Feedback? We horen het graag!

Gebruikers input en feedback is voor ons heel belangrijk. Zo kunnen we het product steeds beter laten aansluiten bij de wensen van onze klanten en haar gebruikers. We werken hard aan doorontwikkelingen en het continu verbeteren van onze software.

Vragen over de update?

Voor vragen of feedback over de release van Cocoon 2.8 kun je contact opnemen met de supportafdeling via 023 – 554 67 55 of stuur een email naar support@use-cocoon.nl.