Digital Asset Management: je harde schijf, huisstijlbewaker en filesharing in één!

Digital Asset Management
Digital Asset Management

Hulp nodig bij het structureren van alle mediabestanden? Overweeg Digital Asset Management software. Met Digital Asset Management zorg je voor een gestructureerde mediabibliotheek, werk je efficiënter en maak je mediabestanden beschikbaar vanaf een centrale beveiligde cloud omgeving. Zie DAM software als je harde schijf, huisstijlbewaker en filesharing in één. Een onmisbare tool voor de hedendaagse marketing- en communicatieprofessional.

De uitdaging voor marketing- en communicatieprofessionals

Uit onderzoek blijkt dat het structureren van de corporate mediabibliotheek een belangrijke uitdaging is voor communicatieprofessionals. Iedere dag verwerken zij tientallen mediabestanden en andere vormen van content ten behoeve van het marketing- en communicatieproces. Echter, wanneer de mediabibliotheek groeit naar enkele duizenden items is het lastig om grip te houden op alle mediabestanden. Beschikken collega’s bijvoorbeeld over de meest recente items, zijn de mediabestanden ook beschikbaar voor pers en andere stakeholders en hoe ga je om met de beveiliging van alle informatie?

De rol van Digital Asset Management

Met Digital Asset Management sla je mediabestanden centraal op in een beveiligde cloud omgeving. De software zorgt direct voor variant download formaten. Van hieruit kunnen collega’s de mediabestanden eenvoudig terugvinden, bekijken en delen. In de software kun je gebruikersrechten verlenen om slechts een selectie van de bestanden te bekijken of te downloaden. Door middel van sets, tags en meta-data zorg je voor een gestructureerd media-archief en kun je bestanden eenvoudig terugvinden. Hieronder zetten we alle voordelen van Digital Asset Management op een rijtje:

  • Bestanden zijn altijd actueel;
  • Bepaal zelf wie toegang heeft tot bestanden door een rechtenstructuur;
  • De applicatie is cloud-based waardoor de bestanden altijd beschikbaar zijn;
  • Breng structuur aan door meta-data, tags en sets;
  • De software is eenvoudig en helpt je efficiënter te werken.

8 Tips voor efficiënt beheer van je communicatiematerialen

Ben je op zoek naar een tool die je helpt bij het structuren van je mediabibliotheek en waarmee je mediabestanden en content eenvoudig kunt delen met collega’s, pers, klanten en andere stakeholders? Kies dan voor een DAM oplossing. De onderstaande tips helpen je succesvol te starten met Digital Asset Management:

  1. Kies voor een professionele oplossing die geschikt is voor zakelijk gebruik;
  2. Bepaal vooraf de doelstellingen die je wilt behalen met de DAM oplossing;
  3. Bepaal de verschillende rollen en verantwoordelijkheden. Wie wordt bijvoorbeeld het interne aanspreekpunt voor de DAM oplossing?
  4. Keep it simple.. kies een oplossing die past bij de wensen en behoeften van de organisatie.

 

Meer weten over DAM software?
Download de DAM gids

Zelf uitproberen?
30 dagen Cocoon vrijblijvend testen en gebruiken