Media Management voor overheid en gemeenten

Cocoon is Digital Asset Management (DAM) software. Ook wel Media Management software. Ideaal voor het veilig en efficient opslaan, managen en delen van alle media assets. Dit zijn huisstijlbestanden, logo’s, foto’s, afbeeldingen, video’s, campagnemateriaal en alle overige communicatie documenten. Cocoon is uitermate geschikt voor gemeenten en andere overheidsinstellingen. Zij zijn in toenemende mate opzoek naar betrouwbare samenwerkingstools en efficiëntere werkwijzen. De software van Cocoon voorziet in deze behoeften en helpt bij het veiliger en efficiënter van al deze marketing-  en communicatie documenten.

Betrouwbaar mediamanagement

De beveiliging van data is een belangrijk speerpunt binnen de publieke sector. Dat geldt ook voor mediabestanden. Om een veilige dataomgeving te garanderen maakt Cocoon uitsluitend gebruik van Nederlandse ISO en NEN gecertificeerde datacentra. Zo treedt Cocoon op als betrouwbare partner binnen de overheidssector.

Beschikbare modules in je Beeldbank Media Management Software

Slim samenwerken

Binnen de overheidssector groeit de vraag naar slimme en betrouwbare samenwerkingstools. De media management van Cocoon biedt de oplossing in de vraagstuk. Met Cocoon beheer je alle communicatiematerialen en huisstijldocumentatie vanaf een centrale plek ik in de cloud. Dankzij het Set en Tag-beheer zijn bestanden zo snel en eenvoudig terug te vinden.

Digital Asset management - eenvoudig bestanden doorsturen en delen

Grip op gebruik

Middels een uitgebreid gebruikersbeheer module kun je mediabestanden gericht beschikbaar stellen aan (of uitsluiten voor) teams, individuele collega’s of externe stakeholders zoals leveranciers, partners of pers.
Zo houd je gecontroleerde grip op alle communicatie materialen. Files kun je een einddatum meegeven, waarna ze automatisch worden teruggetrokken voor verder gebruik.

Cocoon referenties

Alle communicatie bestanden veilig managen via DAM software