Fotobeheerprogramma

Software voor bedrijven. Veel foto’s beheren, managen en delen

Home Banner

Fotobeheerprogramma

Een fotobeheerprogramma, ook wel een Online Mediabank, of Media Management software genoemd,  is voor veel bedrijven een waardevolle uitkomst. Het is de centrale verzamelplek voor alle bedrijfs- en productfoto’s, sfeerbeelden, huisstijlmateriaal en promotiemateriaal.  Alle fotografie kun je eenvoudig beheren, managen en delen. Door slimme zoekfuncties zoals TAGS en SETS kunnen gebruikers makkelijk en snel foto’s en bestanden zoeken en vinden. Geef teams, personeel  en externen een persoonlijke inlog. Daarmee behoud je maximaal controle wie welke bestanden wel, maar ook niet, mag gebruiken.

Fotobeheerprogramma, online mediabank, media management software

Cocoon gaat verder dan een fotobeheerprogramma. We zijn niet slechts een statische bibliotheek voor alle fotobestanden, maar een uitgebreide omgeving waarin je alle type mediabestanden eenvoudig kunt organiseren, beheren, managen en delen. Foto’s , productfotografie, sfeerbeelden, huisstijl, logo’s pdf’s, presentaties en actueel campagne en promotiemateriaal. Alles staat daarmee op één centrale locatie. Dit geeft gebruikers en teams altijd en overal toegang. Overzichtelijk beschikbaar voor iedere toepassing en in ieder gewenste resolutie en formaat.

Cocoon is (SAAS) software, dat betekent dat iedereen altijd en overal gecontroleerd toegang krijgt. Via persoonlijk accounts krijgen gebruikers, of teams 24/7/365 veilig toegang tot alle relevante bedrijfsfoto’s, productfotografie, huisstijl en promotie en campagne bestanden

Binnen Cocoon kunnen gebruikers eenvoudig bestanden vinden, gebruiken, delen en doorsturen. Dat betekent sneller en veel effectiever samenwerken. WeTransfer, Dropbox of andere online diensten zijn niet meer nodig.  Media management vanuit één centrale omgeving. Het bespaart veel tijd. Verhoogt de productiviteit en de distributiesnelheid. Dit alles met behoud van maximaal overzicht, grip en controle.

Fotobeheerprogramma, vele foto's managen, beheren en delen.

Overzichtelijk & veilig

Een overzichtelijke interface maakt de software extra aantrekkelijk. en laagdrempelig in gebruik. Gebruikers kunnen razendsnel bestanden zoeken, vinden, bekijken en gebruiken. Cocoon beschikt over een handige bibliotheekfunctie waarin metadata en slimme filters snel toegang geeft tot de juiste bestanden.

Je eigen omgeving in eigen huisstijl. Eventueel white label als dat nodig is. Ook kunnen we je Cocoon eenvoudig koppelen aan je website. We hebben daarvoor plugins beschikbaar voor Drupal en WordPress of middels onze API kun je een mediabibliotheek binnen andere systemen beschikbaar maken. Dit voorkomt dubbel werk of een onoverzichtelijke spreiding en duplicaten.

Veiligheid is geborgd. Niet alleen voorkom je dat bestanden kwijtraken of onvindbaar zijn en daardoor niet worden gebruikt. Je kunt bestanden eenvoudig ’terugtrekken’ of update’n, of vernieuwen. 

Hiermee maak je jouw organisatie niet alleen AVG-compliant. Je voorkomt verkeerd en ongewenst gebruik. Meer dan een beeldbank.

Beeldbank; overzichtelijk & veilig

Tijdswinst & consistentie

Bij Cocoon richten we ons op het bevorderen van merkconsistentie en het effectief samenwerken. Het is ons doel om jouw merk te professionaliseren en de workflow te bevorderen. Dit zorgt voor een consistente en herkenbare uitstraling naar je doelgroep(en) en een hogere ROI en merkwaarde.

De voordelen voor gebruikers:

  • – Altijd en overal toegang tot de mediabank en daarmee alle actuele bestanden van de organisatie
  • – Snel zoeken wat je nodig hebt (tijdsbesparing)
  • – Altijd direct het juiste formaat beschikbaar voor elke toepassing


De voordelen voor beheerders:

  • –  Overzicht, grip en controle op al het gebruik
  • – Geen ‘snipper’ vragen meer, zoals “Waar vind ik?…”
  • – Nieuw materiaal na een upload direct beschikbaar
  • – Eenvoudig en snel veel bestanden delen met externen

 

 

merkconsistentie, effectief samenwerken

Cocoon is uitermate geschikt voor:

Heb je interesse in Cocoon?

Vraag een gratis demo aan