Online Beeldbank wordt Cocoon Media Management Software

Cocoon, media management
Cocoon, media management

Online Beeldbank, gaat verder onder de naam Cocoon Media Management Software. Alle activiteiten van de Online Beeldbank vallen vanaf heden onder Cocoon Media Management Software het bedrijf erachter is Cocoon Software Technology B.V. Via dit bericht brengen we je op de hoogte van deze naamswijziging.

Hoe het begon…

Cocoon Media Management Software werd in 2005 ontwikkeld door internetbureau Netexpo uit Haarlem. Dit gebeurde in opdracht van de agrarische ondernemersorganisatie LTO Noord. We ontwikkelden een centraal media archief voor alle bedrijfsfoto’s en DVD’s!. LTO Noord wilde dit archief digitaliseren en breder beschikbaar maken voor de verschillende vestigingen, medewerkers en andere stakeholders.

Continu door ontwikkelen…

Nu. ruim 11 jaar later, is het product doorontwikkeld van een beeldbank tot Cocoon Media Management Software. Beeld en fotografie speelt uiteraard nog steeds een belangrijke rol, maar denk ook aan andere soorten media zoals video, PSD, PDF en Office bestanden,” aldus Remco Vriesema, oprichter en eigenaar van Cocoon. “We waren toe aan een nieuwe naam en passende propositie. Cocoon Media Management Software ondersteunt marketing- en communicatieprofessionals bij het beheren, managen en delen van alle waardevolle mediabestanden. Veilig in de cloud. We geloven in een product wat een centrale rol speelt in het managen van alle content en marketingmaterialen binnen de organisatie. Marketing- en communicatieafdelingen verwerken tegenwoordig zoveel content dat het steeds lastig wordt om hier maximaal grip en controle op te behouden.” Dat kan slimmer en veel effectiever.

Internationale groei

De naamswijziging naar Cocoon biedt voor ons ook kansen voor Europese groei. De software is volledig meertalig. De applicatie is beschikbaar in het Nederlands, Engels, Duits, Frans en Spaans. De eerste internationale klanten, zoals de Noorse webshop Enklere Liv, maken inmiddels al gebruik van Cocoon software.

De naamswijziging heeft geen gevolgen voor bestaande Online Beeldbank klanten. De enige wijziging is dat er vanaf 1 december 2016 andere voorwaarden gelden. Vanaf deze datum is Cocoon Software Technology B.V. het bedrijf wat de diensten aanbiedt.

Ook je contactpersoon blijft beschikbaar vanaf ons kantoor in Haarlem. Vanaf heden is je Beeldbank-url ook bereikbaar via een nieuwe domeinnaam: use-cocoon.nl en/of .com.

Meer informatie?

Heb je een vraag over onze naamswijziging of wil je meer informatie over Cocoon? Neem dan contact met ons op.