Meer dan een beeldbank

Home Banner

Meer dan een beeldbank

Een eigen (Online) Beeldbank is voor veel bedrijven een handige uitkomst. Het is de centrale verzamelplek voor foto’s en/of video’s waarin je mediabestanden kunt beheren, managen en delen. Door slimme zoekfuncties zoals TAGS en SETS kun je eenvoudig bestanden zoeken en terugvinden. Het medialandschap is de laatste tijd flink veranderd. Het aantal mediabestanden groeit en gaat verder dan alleen beeld en video. Het aantal communicatie kanalen groeit. Er ontstaat een brede behoefte om alle kostbaar ontwikkelde communicatie- en promotie materialen centraal en overzichtelijk beschikbaar te maken voor iedereen die dit nodig heeft. Dit met maximale grip en controle op beheer en gebruik.

Beeldbank versus Digital Asset Management

Cocoon gaat verder dan een media- of beeldbank, het is Digital asset management software (DAM software). We zijn niet slechts een statische bibliotheek voor mediabestanden, maar een uitgebreide omgeving waarin je alle type bestanden eenvoudig kunt organiseren, beheren, managen en delen. Afbeeldingen, video’s, pdf’s, presentaties. Alle marketingmaterialen en huisstijl staan op één centrale locatie. Dit geeft gebruikers en teams altijd en overal toegang. Overzichtelijk beschikbaar voor iedere toepassing en in ieder gewenste resolutie en formaat.

Cocoon is online (SAAS) software, dat betekent dat iedereen altijd en overal gecontroleerd toegang krijgt. Via persoonlijk accounts krijgen gebruikers, of teams 24/7/365 veilig toegang tot alle relevante en actuele marketing- en campagne materialen, bestanden en documenten.

Binnen Cocoon kunnen gebruikers eenvoudig bestanden gebruiken, delen en doorsturen. Dat betekent sneller en veel effectiever content managen & delen. WeTransfer, Dropbox of andere online diensten zijn niet meer nodig.  Media management vanuit één centrale omgeving. Het bespaart veel tijd. Verhoogt de productiviteit en de distributiesnelheid. Dit alles met behoud van overzicht, grip en controle.  Je stimuleert en verbetert daarnaast consistent gebruik.

 

Beeldbank versus Digital Asset Management Software

Overzichtelijk & veilig

Een overzichtelijke interface maakt de software extra aantrekkelijk. en laagdrempelig in gebruik. Zo kun je snel en eenvoudig bestanden vinden, bekijken en gebruiken. Cocoon beschikt over een handige bibliotheekfunctie waarin metadata en slimme filters snel toegang geeft tot de juiste bestanden.

Je eigen omgeving in eigen huisstijl. Eventueel whitelabel als dat nodig is. Ook kunnen we je Cocoon eenvoudig koppelen aan je website. We hebben daarvoor plugins beschikbaar voor Drupal en WordPress of middels onze API kun je een mediabibliotheek binnen andere systemen beschikbaar maken. Dit voorkomt dubbel werk of een onoverzichtelijke spreiding en duplicaten.

Veiligheid is geborgd. Niet alleen voorkom je dat bestanden kwijtraken of onvindbaar zijn en daardoor niet worden gebruikt. Je kunt bestanden eenvoudig ’terugtrekken’ of update’n, of vernieuwen. 

Hiermee maak je jouw organisatie niet alleen AVG-compliant. Je voorkomt verkeerd en ongewenst gebruik. Meer dan een beeldbank.

Beeldbank; overzichtelijk & veilig

Wat levert het op?

Aan een goed ingerichte DAM omgeving zitten vele voordelen. Bij Cocoon richten we ons met name op het bevorderen van merkconsistentie en het effectief samenwerken. Het is ons doel om jouw merk te professionaliseren en de workflow te bevorderen. Dit zorgt voor een consistente en herkenbare uitstraling naar je doelgroep(en) en een hogere ROI en merkwaarde.

 

merkconsistentie, effectief samenwerken
Beeldbank Media Management cloud oplossing

Cloud oplossing

Web-based applicatie. Altijd en overal bereikbaar

Beeldbank Media Management Snel Starten

Snel starten

Snel starten. Indien nodig binnen enkele dagen.

Beeldbank Media Management white label

Whitelabel

In eigen huisstijl, optioneel ook white label.

Beeldbank Media Management Veiligheid

Veilig

AVG-proof. Veiligheid geborgd.

Beeldbank Media Management Nederlands support

Service & support

Telefonisch, e-mail of conference call.

Beeldbank Media Management bestanden slim delen

Slim delen

Eenvoudig managen, organiseren en delen

Cocoon is uitermate geschikt voor:

Heb je interesse in Cocoon?

Vraag een gratis demo aan