Meer dan een beeldbank

Home Banner

Meer dan een beeldbank

Lange tijd was een beeldbank voor veel bedrijven een handige uitkomst. Het is een verzamelplek voor foto’s en/of video’s waarin men deze bestanden kan bewaren en door middel van zoekfuncties terug kan vinden. Maar het medialandschap is flink veranderd. Er zijn inmiddels zo veel vormen van content en plekken waarin organisaties visueel gezien worden bijgekomen, dat er veel meer materiaal in veel meer verschillende vormen aan te pas komt. Om dit allemaal te kunnen beheren, organiseren en zeker ook te beveiligen, is een traditionele beeldbank niet meer voldoende.

Beeldbank versus Digital Asset Management

Cocoon gaat veel verder dan een media- of beeldbank, het is een een digital asset management software (DAM). We zijn niet slechts een bibliotheek voor bestanden, maar een uitgebreide online omgeving waarin je door middel van allerlei functionaliteiten bestanden eenvoudig kunt organiseren, beheren en delen. Afbeeldingen, video’s, marketingmateriaal en huisstijl documenten staan op één centrale locatie en dit geeft je altijd en overal tot de juiste bestanden (en versies) toegang. Cocoon is een online software, dat betekent dat iedereen altijd en overal toegang heeft. Met de juiste rechten kan men overal ter wereld de gewenste bestanden downloaden en/of aanpassen. Dat betekent dat heen en weer mailen, verschillende servers, lokaal opslaan, WeTransfer, Dropbox of een andere deelservice verleden tijd zijn. Hierdoor bespaar je tijd en voorkom je dat bestanden kwijtraken. 

Overzichtelijk & veilig

Onze overzichtelijke interface maakt de software extra aantrekkelijk. Zo kun je snel en eenvoudig bij je bestanden. Cocoon beschikt over een handige bibliotheekfunctie waarin metadata snel toegang tot de juiste bestanden bieden. Zo kun je bij het zoeken, filteren op naam, tags, data, etcetera. Ook kun je de omgeving aan jouw huisstijl aanpassen. Dat werkt niet alleen prettig voor jou en je collega’s, maar is ook bevorderlijk voor de samenwerking met externe partners. Met Cocoon bied je de opslag van jouw bestanden veiligheid. Niet alleen voorkom je dat bestanden kwijtraken, maar je kunt ook per persoon en per bestand de rechten instellen. Wie mag het document inzien en wie mag er wat in wijzigen en/of downloaden. Hiermee maak je jouw organisatie AVG-compliant. Meer dan een beeldbank dus.

Wat levert DAM van Cocoon jouw organisatie op?

Aan een goed werkende DAM zitten vele voordelen, die een beeldbank niet heeft. Bij Cocoon richten we ons met name op het bevorderen van merkconsistentie en het effectief samenwerken. Het is ons doel om jouw merk te professionaliseren en de workflow te bevorderen. Vandaar de focus op onder andere merkconsistentie. Dit zorgt namelijk voor herkenbaarheid bij de doelgroep, verlaging van de cognitieve lading wat voor vertrouwen zorgt, een emotionele connectie, opvallen tussen de concurrentie, een hogere ROI en een verhoogde merkwaarde. Doordat de software zo gebruiksvriendelijk is om zelf en met anderen erin te kunnen werken, kun je een hoop tijd – en dus ook geld – besparen. Dit zorgt dat je sneller en dus meer campagnes binnen hetzelfde tijdsbestek kunt draaien.

Cloud oplossing

Web-based applicatie dus altijd en overal bereikbaar

Snel starten

Binnen enkele dagen opgeleverd dankzij SaaS-oplossing

Whitelabel

Je eigen logo, huisstijlkleur, subdomein en e-mailtemplates

100% veilig

Cocoon is uiteraard AVG-proof

Service & support

Stel je vragen over Cocoon via telefoon of e-mail aan onze supportafdeling

Slim delen

Eenvoudig (grote) bestanden delen op een veilige manier

Cocoon is uitermate geschikt voor:

Heb je interesse in Cocoon?

Vraag een gratis demo aan