Sets beheren

Cocoon gaat veel verder dan een media- of beeldbank, het is een een digital asset management software (DAM). We zijn niet slechts een opslagplaats, maar een online omgeving waarin je door middel van allerlei tools bestanden eenvoudig kunt organiseren, beheren en delen. Afbeeldingen, video’s, marketingmateriaal en huisstijl documenten staan op één centrale locatie. Dit geeft je altijd en overal toegang tot de juiste bestanden (en versies). In de online omgeving van Cocoon kun je niet alleen bestanden opslaan, archiveren, delen en downloaden, maar je kunt ook ook sets maken. Hierdoor houd je bestanden bij elkaar en creëer je overzicht. 

Taxonomie als ordeningsprincipe

Een set is als het ware een soort album. Hierin kun je één of meerdere bestanden opslaan. Je kunt de bestanden eenvoudig terugvinden omdat ze dus bij elkaar staan. Ook bespaar je tijd doordat je tijdens het zoeken kunt filteren op sets. Zo kun je bijvoorbeeld al het materiaal – video’s, afbeeldingen en andere documenten – van een bepaalde campagne toevoegen aan één bepaalde set. Werk je per set met andere in- of externe collega’s, dan kun je ook per set aangeven wie er toegang mag tot de bestanden. Met de gebruikersrechten kun je aangeven wie de bestanden mogen zien, bewerken, downloaden en delen. 

Voorbeelden van toepassingen

Zoals hierboven genoemd, kan een set bijvoorbeeld een campagne zijn. Maar je kunt het ook gebruiken om per tijdvak je bestanden te archiveren, zoals een set van voorjaar 2018 te maken. Of je maakt per klant een set aan. Het handige van sets is namelijk dat je ook de rechten per set kunt aangeven. Zo kun je een klant, waarmee je een partnership hebt, in 2020 toegang bieden tot de bestanden in 2020. Of je kunt stockfoto’s, waarvan je de rechten tot en met augustus 2021 hebt, per set opslaan en beschikbaar stellen tot 2021. Zo hoef je niet meer in de gaten te houden of de rechten verlopen. Stel je set eenmalig in en je zit voor altijd goed! Een set zorgt dus voor overzicht, gebruiksgemak, vindbaarheid en veiligheid. 

Cocoon modules

Cocoon bevat veel functionaliteiten. Niet alle functionaliteiten zijn van toepassing voor jou als gebruiker. Bepaal zelf welke modules je activeert.

Heb je interesse in Cocoon?

Wil je sets wijzigen, toevoegen of verwijderen? Dan kan dan eenvoudig via set beheer. Ook hierin kun je de gebruikersrechten gemakkelijk beheren. Je kunt bijvoorbeeld nieuwe mensen toegang geven tot een bepaalde set. Benieuwd hoe jij gebruik kunt maken van sets? We denken heel graag met je mee!

Vraag een gratis demo aan