Bestanden opslaan in een online omgeving

Cocoon is software waarmee je bestanden in een online omgeving kunt beheren, organiseren en delen. Hierdoor heeft iedereen op elk gewenst moment toegang tot de gewenste bestanden. Bestanden hoeven niet meer door middel van een ander extern programma gedeeld te worden, maar zijn direct voor de bevoegde(n) beschikbaar. Of je nu vanaf je computer, telefoon of tablet werkt, je kunt de bestanden altijd bekijken en wanneer nodig bewerken.

‘Drag en drop’ mediabestanden

Via onze ‘drag en drop’ functie is het uploaden van bestanden nog makkelijker. Je sleept je bestanden (video’s, afbeeldingen, huisstijl documenten, etcetera) direct vanaf jouw lokale folder in onze online omgeving. Uiteraard kun je dit vanuit de software ook handmatig doen.

Batch upload bestanden in de cloud

Net zoals je bestanden in een batch kunt downloaden, kun je ze ook in grote getalen uploaden. Je kunt in één keer zowel handmatig als via de ‘drag en drop’ functie meerdere bestanden uploaden. 

Wil je je huidige bestanden (evt. inclusief tags en mappenstructuur) eenmalig laten importeren naar de online omgeving en direct in de overzichtelijke taxonomie van Cocoon plaatsen? Oftewel een gebruiksvriendelijke en overzichtelijke indeling van jouw bestanden? Neem dan contact op met je accountmanager, we helpen je graag!

Watermerk

Omdat veiligheid voorop staat, kun je bij Cocoon ook een watermerk toevoegen. Wanneer je een bestand in de preview modus bekijkt, staat jouw watermerk er doorheen. Wanneer je het bestand downloadt, krijg je de originele versie zonder watermerk. Zo kunnen collega’s, die bevoegd zijn om een preview te zien maar niet om het bestand te downloaden, jouw bestanden niet onrechtmatig gebruiken.

EXIF-data

In de software is alles mogelijk. Zo hebben we er zelfs voor gezorgd dat per bestand de EXIF-data (Exchangeable Image File Format) automatisch opgeslagen en zichtbaar zijn. Hierin staan de eigenschappen van een afbeelding en bijvoorbeeld de instellingen van een camera.

Bestandsformaten uploaden

Alle bestandsformaten, zoals .JPG, .GIF, .PNG, .PSD, .EPS, .PDF, .DOC, worden ondersteund. Zo kun je eenvoudig al je afbeeldingen, documenten en video’s uploaden. Bij enkele formaten kan het voorkomen dat je er geen preview in de online omgeving te zien is. Mocht dit het geval zijn, neem dan even contact op met ons supportteam. We helpen je graag om alles uit onze software te halen!

Cocoon modules

Cocoon bevat veel functionaliteiten. Niet alle functionaliteiten zijn van toepassing voor jou als gebruiker. Bepaal zelf welke modules je activeert.

Heb je interesse in Cocoon?

Vraag een gratis demo aan