Maak content beheer gemakkelijk met tags

Cocoon is een digitale verzamelplaats voor al jouw video’s, foto’s, huisstijl materiaal en andere bestanden. We gaan verder dan een eenvoudige beeld- of mediabank. Cocoon heeft namelijk heel veel features, die jouw workflow effectiever en efficiënter maken. Zo kun je in de software van Cocoon tags aan één of meerdere bestanden toevoegen. Tags zijn keywords of labels die ervoor zorgen dat je snel media bestanden kunt terugvinden. Tags zorgen voor betere vindbaarheid en voor sneller en effectiever werken.

Tags toevoegen, wijzigen of verwijderen.

Tags zorgen dus voor een betere vindbaarheid van je bestand. Zo kun je bijvoorbeeld een tag toevoegen die gaat over voor welke campagne het bestand is, een jaartal, een project of over wat er in het bestand te zien is. In de online omgeving van Cocoon kun je sets maken. Hierdoor houd je bestanden bij elkaar en creëer je overzicht. Een set is als het ware een soort album. Hierin kun je één of meerdere bestanden opslaan en deze eenvoudig terugvinden, omdat je ook kunt filteren op sets. Zo kun je bijvoorbeeld al het materiaal – video’s, afbeeldingen en andere documenten – van een bepaalde campagne aan één bepaalde set toevoegen. Per set kun je vervolgens ook tags toevoegen. Hierdoor hoef je dat niet per bestand toe te voegen, maar heb je heel snel een hoop losse bestanden voorzien van tags. Ben je toch niet helemaal tevreden met de toegevoegde tags, dan kun je deze via ‘Tag beheer’ wijzigen of verwijderen. Je kunt wijzigingen maken terwijl je de bestanden upload of achteraf. 

Automatisch taggen levert tijdswinst op

Hoe beter je je taxonomie op orde hebt, hoe sneller je iets kunt vinden. Ook tags helpen bij de vindbaarheid. Wanneer je op zoek bent naar een specifiek bestand, kun je door middel van tags het bestand sneller opzoeken. Je hoeft dus niet meer eindeloos door mappen te speuren of exact te weten wanneer een campagne was of wanneer de content gemaakt is. Dit bespaart je een hoop tijd. Tijd die je weer kunt gebruiken voor nieuwe campagnes. Ook voor je interne en externe collega’s is dit erg prettig. Je hoeft niet meer te vragen waar die foto’s van bijvoorbeeld een bepaald natuurgebied staan, je kunt er direct op zoeken. Zo haal je je collega’s niet uit hun concentratie en heb jij met een paar seconden het gewenste bestand. 

Ook biedt Cocoon een oplossing om automatisch tags toe te voegen. Op basis van bijvoorbeeld de afbeeldingen genereert de software bijbehorend tags door middel van automatische beeldherkenning. Zo kan een tag bijvoorbeeld een fiets zijn wanneer er een fiets op de afbeelding staat. Wanneer je dan voor een presentatie de afbeelding met de fiets wilt gebruiken, kun je deze heel gemakkelijk terugvinden door te zoeken op het woord fiets. 

Tags maken bestanden sneller vindbaar voor gebruik

Cocoon modules

Cocoon bevat veel functionaliteiten. Niet alle functionaliteiten zijn van toepassing voor jou als gebruiker. Bepaal zelf welke modules je activeert.

Heb je interesse in Cocoon?

Vraag een gratis demo aan