Content delen

Cocoon is een digital asset management software (DAM), een product dat veel meer functionaliteiten bevat dan een eenvoudige mediabank of beeldbank. Het is een service waarin organisaties online afbeeldingen, video’s, marketingmateriaal en huisstijl documenten gemakkelijk kunnen organiseren, beheren en delen. Zo heb je dus altijd en overal gemakkelijk toegang tot de gewenste bestanden. Op deze pagina gaan we in op het delen van bestanden. We staan er vaak niet of te weinig bij stil, maar met Cocoon kun je dit proces vereenvoudigen en versnellen.

Geen losse tools meer

Je kent het vast wel, een ontwerper die vraagt of je even het meest recente logo kunt sturen. Kleine moeite, toch? Maar vervolgens haalt het jou wel uit je concentratie. Je moet naar het juiste bestand zoeken en het vervolgens delen via een online deelservice zoals WeTransfer of Dropbox. Ze slaan het bestand lokaal op hun bureaublad op en doen nog wat laatste wijzigingen.

Brandportal, merkportaal, of Brand portal

Sneller werken

Waar staat het bestand, wat is de meest recente versie en hoe zorg je ervoor dat je niet uit je concentratie wordt gehaald? Het antwoord is Cocoon. Met Cocoon heeft iedereen tot de gewenste bestanden toegang. Via een sharelink kunnen zelfs externe partijen direct bij de online verzamelplaats en eenvoudig het bestand vinden. Deze sharelink kan met een vervaldatum ingesteld worden. Dus bij een tijdelijke samenwerking vervalt de toegang tot de bestanden vanzelf. Hiermee voorkom je dus ook het kwijtraken van bestanden waardoor er bestanden dubbel gemaakt moet worden. Een enorme tijdsbesparing dus!

 

Verbeter merkconsistentie, geef gecontroleerd toegang tot merk uittingen

Vraag een demo aan

Demo aanvragen

Eenvoudig publiceren van content

Via API’s kun je ook andere systemen aan Cocoon koppelen. Zo kun je bijvoorbeeld je CMS-systeem zoals WordPress Plugin aan onze online omgeving koppelen. Ook andere externe applicaties, zoals webshops, websites, ERP-software of intranet zijn eenvoudig aan Cocoon te koppelen. Dit geeft je de mogelijkheid om al je marketing-/huisstijl materiaal en content vanuit één locatie te beheren. Moet een bestand worden aangepast, dan hoef je dat alleen vanuit de Cocoon software te wijzigen. Ook hier hoef je dus niet materiaal eerst naar degene die jouw website beheert te sturen, die vervolgens alle afbeeldingen met het nieuwe logo moet vervangen. Het wordt direct, met één druk op de knop, doorgevoerd.

Tags maken bestanden sneller vindbaar voor gebruik

Download de gids voor communicatieprofessionals

Ontdek hoe eenduidige beeldtaal kan helpen herkenbaar te zijn als merk over alle touchpoints heen, in elke stap van de customer journey.

Vul je gegevens in om de whitepaper te downloaden.