Content beheren

Cocoon is een product dat veel uitgebreider is dan de traditionele media- of beeldbank, het is een een digital asset management software (DAM). We zijn niet slechts een opslagplaats, maar een online omgeving waarin je door middel van allerlei tools bestanden eenvoudig kunt organiseren, beheren en delen. Afbeeldingen, video’s, marketingmateriaal en huisstijl documenten, staan op één centrale locatie en dit geeft je altijd en overal toegang tot de juiste bestanden (en versies).

Eenvoudig in gebruik

Door onze eenvoudige interface kom je snel bij je bestanden. Voordat je daadwerkelijk met een bestand aan de slag gaat, kun je door middel van een preview (een voorbeeld) al zien of je het juiste bestand te pakken hebt. Daarnaast beschermen we de bestanden doordat je gebruik kunt maken van toegangs- en gebruikersrechten. Zo kun je instellen wie bepaalde bestanden mag inzien en wie wat in de bestanden mag aanpassen. Op deze manier voorkom je ongewenste kijkers of dat mensen in bestanden gaan rommelen waarvoor ze niet bevoegd zijn. Een andere manier voor het beveiligen van je werk doen we door middel van versiebeheer en een beschikbaarheidsdatum. Zo kunnen bijvoorbeeld stockfoto’s, waarvan de rechten verlopen zijn, niet worden gebruikt. Op deze manier kun je de privacy bewaken en AVG-compliant zijn. Ook heb je toegang tot inzichten van het verbruik. Zo kun je het aantal up- en downloads zien en de user-activiteit. Een professionele en inzichtelijke oplossing. De interface is niet alleen gebruiksvriendelijk, maar je kunt deze ook nog aan jouw huisstijl aanpassen. Zo kun je jouw logo toevoegen en alles in de kleuren van jouw organisatie weergeven. Dat is niet alleen prettig voor jou en je collega’s, maar het draagt ook bij aan je merkconsistentie wanneer je met eventuele externe partijen samenwerkt.

Brandportal, merkportaal, of Brand portal

Beheer rollen & rechten

In de online omgeving kun je eenvoudig gebruikers aanmaken, bewerken en verwijderen. Per gebruiker kun je vervolgens de rechten instellen. Hierdoor kun jij bepalen wie er toegang tot het bestand heeft, met welke rechten en wanneer. Je kunt namelijk bepalen of iemand een bestand mag inkijken, downloaden en/of bewerken en indien gewenst kun je daar ook een bepaalde periode aanhangen. Zo heb je nooit meer ongewenste kijkers of kunnen bestanden door onbevoegden bewerkt worden. 

 

Verbeter merkconsistentie, geef gecontroleerd toegang tot merk uittingen

Vraag een demo aan

Demo aanvragen

Statistieken worden bijgehouden

Benieuwd wie er van jouw bestanden gebruikt maakt? Bekijk dan de statistieken, zo kun je precies zien welke gebruikers actief zijn en wie bijvoorbeeld bestanden hebben gedeeld of gedownload.

 

Tags maken bestanden sneller vindbaar voor gebruik

Download de gids voor communicatieprofessionals

Ontdek hoe eenduidige beeldtaal kan helpen herkenbaar te zijn als merk over alle touchpoints heen, in elke stap van de customer journey.

Vul je gegevens in om de whitepaper te downloaden.