Aanpassen aan jouw organisatie

Cocoon gaat veel verder dan een media- of beeldbank, het is een een digital asset management software (DAM). Een uitgebreide online omgeving waarin je door middel van allerlei tools bestanden eenvoudig kunt organiseren, beheren en delen. Afbeeldingen, video’s, marketingmateriaal en huisstijl documenten staan op één centrale locatie. Dit geeft je altijd en overal toegang tot de juiste bestanden (en versies). Het mooie van Cocoon is dat je de software helemaal kunt aanpassen aan de wensen van jouw organisatie. Niet alleen kun je de taxonomie inrichten naar jouw organisatie, ook de hele look & feel kun je passend maken bij jouw bedrijf.

Taalinstellingen

Werk je voor een internationale organisatie of wellicht een instelling die zich helemaal niet op Nederland focust, dan hoef je niet bang te zijn dat je interne en externe collega’s niet gebruik kunnen maken van de software. In Cocoon kun je namelijk de omgeving ook in het Engels, Spaans, Duits en Frans instellen. Uiteraard is Nederlands ook gewoon een optie.

E-mailtemplates

Ook de e-mails, die bijvoorbeeld worden gebruikt voor het delen van bestanden met externen, kun je naar wens aanpassen. Zo kun je de tekst, het logo en zelfs het lettertype aanpassen aan jouw eigen huisstijl.

Taxonomie goed gebruiken

Een andere optie is dat je in Cocoon gebruik kunt maken van tags. Deze tags kun je zelf instellen, maar we kunnen dat ook voor jou doen op basis van automatische beeldherkenning. Zo genereren we tags op basis van bijvoorbeeld een afbeelding. Zo hoef jij dat niet meer te doen en je kunt je bestanden ook nog eens sneller vinden. Een dubbele tijdsbesparing waarin het gebruiksgemak wordt bevorderd. De tags zorgen ervoor dat jij en je collega’s sneller en gemakkelijker bestanden kunnen terugvinden.

Tags beheren in Beeldbank - Assetbank Cocoon

Data driven

Bij Cocoon zijn data enorm belangrijk. Juist omdat onze software aan de achterkant zo complex is en voorzien wordt van allerlei soorten data, biedt het voor de gebruiker aan de voorkant eindeloos veel mogelijkheden en gebruiksgemak. Zo kun je een analytics tag in de software integreren. Hiermee kun je alles doormeten en kun je belangrijke inzichten meteen in de output. 

Functionaliteit Digital Asset Management software (DAM Software)

Cocoon modules

Cocoon bevat veel functionaliteiten. Niet alle functionaliteiten zijn van toepassing voor jou als gebruiker. Bepaal zelf welke modules je activeert.

Heb je interesse in Cocoon?

Vraag een gratis demo aan