De voordelen van Digital Asset Management

Home Banner

Cocoon gaat veel verder dan een media- of beeldbank, het is een een digital asset management software (DAM). Een uitgebreide online omgeving waarin je door middel van allerlei tools bestanden eenvoudig kunt organiseren, beheren en delen. Afbeeldingen, video’s, marketingmateriaal en huisstijl documenten staan op één centrale locatie en geeft je altijd en overal toegang tot de juiste bestanden (en versies). Graag delen we een aantal van onze voordelen. 

Effectief samenwerken: de interface van Cocoon is erg gebruiksvriendelijk. Doordat we gebruikmaken van een uitgebreide bibliotheekfunctie (incl. tags) is het zoeken naar bestanden heel eenvoudig. Benieuwd hoe je met Cocoon nog meer tijd kunt besparen, neem dan een kijkje hier

Merkconsistentie: merkconsistentie zorgt voor herkenbaarheid bij de doelgroep, verlaging van de cognitieve lading wat voor vertrouwen zorgt, een emotionele connectie, opvallen tussen de concurrentie, een hogere ROI en een verhoogde merkwaarde. Lees hier meer over hoe Cocoon bijdraagt aan het consistent inzetten van je merk. 

Eenvoudig delen van bestanden: door middel van sharelinks kun je zowel interne als externe collega’s direct toegang tot jouw bestanden bieden. Zo hoef je niet meer versies heen en weer te mailen of te versturen via cloudservers zoals Dropbox of Wetransfer. Lees hier meer over het delen van bestanden

Bevorder consistent gebruik van al je communicatie middelen

100% veilig: Cocoon zorgt ervoor dat jouw bestanden 100% veilig zijn. Niet alleen doordat je ze opslaat in een beveiligde online omgeving, maar ook omdat we verschillende tools hebben die ervoor zorgen dat er juist met je bestanden wordt omgegaan. Door middel van versiebeheer, gebruikersrechten en een beschikbaarheidsdatum zorg je ervoor dat je AVG-compliant bent. 

Koppelen van een API: een extra tijdsbesparing kun je maken door via een API andere programma’s aan onze software te koppelen. Zo hoef je bij een wijziging je bestand maar op één locatie aan te passen en wordt het automatisch in bijvoorbeeld jouw CMS-systeem, website, ERP-software of intranet aangepast. Lees hier meer over de mogelijkheid van een API koppelen.

Altijd en overal toegang: Cocoon is software waarmee je bestanden kunt beheren, organiseren en delen in een online omgeving. Hierdoor heeft iedereen op elk moment toegang tot de gewenste bestanden. Lees hier meer over bestanden opslaan in de cloud

Professionalisering voor media en/of communicatieprofessional: als marketing- of communicatieprofessional ben je verantwoordelijk voor een effectieve workflow. Je krijgt te maken met talloze bestanden, van huisstijl bestanden tot aan social media content. Bestanden die regelmatig vernieuwd of aangepast moeten worden, maar ook door meerdere personen (intern en extern) gebruikt moeten worden.

organiseer en beheer al je mediabestanden veilig vanuit 1 locatie

Beheren in sets: met Cocoon kun je bestanden ook in sets opslaan. Hierdoor houd je bestanden bij elkaar en creëer je overzicht. Benieuwd naar de voordelen en hoe het werkt? Kijk dan hier.

Tags toevoegen voor vindbaarheid: in de software van Cocoon kun je aan één of meerdere bestanden tags toevoegen. Tags zijn keywords of labels die ervoor zorgen dat je snel mediabestanden kunt terugvinden. 

Meer controle door de goedkeuringsmodule: in de software van Cocoon kun je gebruikmaken van de goedkeuringsmodule. Hiermee heb je controle over de toegang en de locatie van je bestanden in de online omgeving.

Veiligheid door middel van gebruikersbeheer: in de software van Cocoon kun je gebruikmaken van de gebruikersbeheer. Hiermee bescherm je de toegang en het gebruik van je bestanden voor ongewenste gerbuikers en ongewenst gedrag. 

Visueel overzichtelijke omgeving: onze overzichtelijke interface maakt de software extra aantrekkelijk. Zo kun je snel en eenvoudig bij je bestanden.

Cocoon Media Management Software - DAM software
Alle Media veilig in de cloud managen en beheren

Cloud oplossing

Web-based applicatie dus altijd en overal bereikbaar

Snel en veilig veel documenten sturen en delen - Media management Software

Snel starten

Binnen enkele dagen opgeleverd dankzij SaaS-oplossing

White label Digital Asset Management Software

Whitelabel

Je eigen logo, huisstijlkleur, subdomein en e-mailtemplates

100% veilig

Cocoon is uiteraard AVG-proof

Service & support

Stel je vragen over Cocoon via telefoon of e-mail aan onze supportafdeling

Slim delen

Eenvoudig (grote) bestanden delen op een veilige manier

Cocoon is uitermate geschikt voor:

Heb je interesse in Cocoon?

Vraag een gratis demo aan