Lokale overheden kiezen Cocoon Media Management

Cocoon is Digital Asset Management (DAM) software in de cloud. Ontwikkeld voor het managen en delen van alle communicatie materialen (zoals afbeeldingen, video’s en documenten). Cocoon wordt inmiddels ingezet door veel gemeenten, veiligheidsregio’s & waterschappen. Het geeft de organisatie;

✓ Grip op alle communicatie materialen
✓ Veilig en verantwoord beheerd in de cloud
✓ Nederlandse applicatie, partner, servers & helpdesk
✓ Slim en modern werken

Grip op alle communicatie materialen

Middels een uitgebreid gebruikersbeheer module kun je eenvoudig specifieke mediabestanden en sets beschikbaar maken voor individuele collega’s, afdelingen, externe stakeholders, of externe partners. Zo houd je maximaal grip op alle huisstijl- en communcatiematerialen. Je deelt alleen relevante informatie met gebruikers die daarmee sneller vinden wat ze nodig hebben.


Veilig en verantwoord beheerd in de cloud

De beveiliging van data is een belangrijk speerpunt binnen de publieke sector. Dat geldt ook voor mediabestanden. Om een veilige dataomgeving te garanderen maakt Cocoon uitsluitend gebruik van Nederlandse ISO en NEN gecertificeerde datacentra. Zo treedt Cocoon op als betrouwbare partner binnen de overheidssector.

Nederlandse applicatie, partner, servers & helpdesk

Alle materialen beheert en opgeslagen op Nederlandse servers, Nederlandstalige applicatie, maar ook advies, ondersteuning en de helpdesk in het Nederlands.

 

Slim en modern werken

Binnen de overheidssector groeit de vraag naar slimme en betrouwbare samenwerkingstools. Gemeenten werken intensiever samen. Media management software van Cocoon biedt een brede totaal oplossing.

– Altijd en overal bereikbaar
– Maximale flexibiliteit zonder technische beperking
– Set en Tag beheer, geeft overzicht en per gebruiker relevante materialen
– Tijdswinst.  Bestanden zijn “na een upload” direct in alle formaten beschikbaar
– Per communicatie kanaal het juiste formaat voor gebruikers

HHNK gebruikt Cocoon

Droog land en schoon water. Het lijkt vanzelfsprekend, maar dat is het niet. Elke dag zet het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier (HHNK) zich in voor de bescherming van het land tegen overstromingen en de kwaliteit van het oppervlaktewater. Door Cocoon te vullen met beelden en te voorzien van een Tag van het juiste object en onderwerp wordt het delen van materiaal met de pers vereenvoudigd.

Cocoon referenties

Gemeenten
Veiligheidsregio's
Overige

overheid

Download whitepaper:

Mediabestanden veilig opslaan & delen in de cloud