Veiligheidsregio Utrecht (VRU) zet Cocoon in
binnen de communicatie

Home Banner

“Gek werd ik ervan!”, al die verschillende mappen met foto’s versnipperd over verschillende plekken. Daarnaast konden onze collega’s niet zelf in de map, wat ervoor zorgde dat ons team regelmatig werd gevraagd om materiaal te zoeken en te delen met collega’s. Dat kostte veel tijd en werk. De foto’s waren vaak te groot om per mail te sturen, dus moesten we het via WeTransfer toesturen.

Ik wil alles centraal op één plek, in een veilige omgeving en in een paar klikken kunnen vinden wat ik zoek. Daarnaast is het belangrijk dat ik beelden snel kan doorsturen of beter nog: dat collega’s zelf toegang hebben en hun eigen foto’s kunnen selecteren. Het nieuwe platform moet onze afdeling tijdswinst opleveren, zodat we ons op andere zaken kunnen focussen. Het is wel belangrijk dat ons team overall de controle houdt.

“Dat moet toch slimmer en efficiënter kunnen” dacht ik. Ik omarmde de uitdaging en ging intern op zoek naar een betere, modernere oplossing.”

Liselotte Mackloet
Communicatie VRU

Waarom kiest VRU voor Cocoon?

Via Veiligheidsregio Groningen kwam ik in contact met Cocoon. Zij hadden eerder dit jaar al voor Cocoon gekozen en waren tot nu toe te spreken over de oplossing en de service. Ik benaderde Cocoon en ontving snel een demo-omgeving, zodat ik zelf kon testen en ook collega’s kennis kon laten maken met de techniek. We hebben er goed over nagedacht en uiteindelijk kwamen we tot de conclusie dat Cocoon de beste oplossing was voor onze huidige manier van werken.

Cocoon hielp ons bij een efficiënte import van de belangrijkste materialen en adviseerde bij een een goede praktische indeling. Bij Cocoon hebben ze vaker met dit soort veranderingen te maken gehad. Ze snappen feilloos waar we uiteindelijk naartoe willen. Cocoon was ook altijd beschikbaar voor vragen en vonden het geen probleem dat het proces van aanbesteding wat langer duurde dan gehoopt.

Wanneer de Single Sign On oplossing van Cocoon is ontwikkeld, gaan we hier ook gebruik van maken. Onze collega’s hoeven dan niet meer extra in te loggen, dat gaat dan automatisch. In het nieuwe jaar brengen we Cocoon in onze organisatie verder onder de aandacht. We hopen dat iedereen er net zo enthousiast over is, als wij als team Communicatie, maar daar gaan we wel vanuit!

Over Veiligheidsregio Utrecht

De veiligheidsregio is de drijvende en bindende kracht achter een goede hulpverlening, rampenbestrijding en crisisbeheersing in de regio Utrecht. In de VRU werken 26 regionale gemeenten samen, onder het motto ‘Uw veiligheid, ons werk’. Wij verlenen hulp op straat voor de inwoners van onze regio. Wij adviseren over en houden toezicht op veiligheid. Wij leveren slagkracht bij rampenbestrijding en crisisbeheersing. Wij voeren regie over (fysieke) veiligheid en brengen partijen bijeen.

www.vru.nl

Interesse in Cocoon?

Vraag een gratis demo aan