Word de held van je afdeling. Je bent al halverwege.

Je reis begint. Ontdek nieuwe mogelijkheden. Nu je drempels hebt overwonnen en verleidingen hebt weerstaan ben je toe aan de ‘testfase’.

Je volgende stap leidt tot transformatie.

Testen en getest worden.

Fase I – Avontuur

1. Accepteer de opdracht

Iedere held kent twijfels. Kun je bijvoorbeeld wel voldoende tijd vrijmaken voor dit traject en wie moet je nog meer bij de implementatie betrekken? Laat je niet afschrikken door onzekerheden en omarm de uitdaging.

2. Ontmoet je mentor

Hoe heldhaftig je ook bent, het avontuur alleen doorstaan is lastig. Iedere held heeft soms een mentor of hulp nodig. Vraag gericht om advies of check bij concullega’s hoe zij met al hun mediabestanden omgaan. Zo kom je nooit alleen te staan.

Fase II – Beproeving

3. Overwin drempels

Je zult drempels over moeten tijdens je zoektocht naar de beste oplossing. Is er bijvoorbeeld voldoende budget beschikbaar en zien collega’s ook het nut in van nieuwe software? Laat je niet afschrikken door deze weerstand maar luister en bied een oplossing.

4. Negeer de verleiding

Er zijn veel verschillende software oplossingen mogelijk maar pas op voor verleiding en kies nooit de simpelste weg. De huidige werkwijze is op dit moment niet houdbaar of efficient genoeg, anders was je niet aan dit avontuur begonnen.

Fase III – Transformatie

5. Testen en getest worden

Inmiddels weet je wat de mogelijke oplossingen zijn en denk je de juiste software gevonden te hebben, maar is dat wel zo? Maak een lijst met al jouw wensen en start met het aanvragen van informatie en een demo.

6. Ontdek de oplossing

Dit is het moment dat jij als held of heldin wordt gedefinieerd. Met alles wat je tijdens jouw reis geleerd hebt, ben je in staat de juiste keuze te maken. Vertrouw op jezelf en op je mentor. Je hebt genoeg informatie verzameld om de beste oplossing te kiezen!

Fase IV – Terugkeer

7. Deel de ervaring

Je hebt de best oplossing voor jouw organisatie ontdekt. Nu moet je jouw collega’s van de oplossing zien te overtuigen. Dit is niet eenvoudig, sommige dachten dat je de oplossing niet zou vinden. Als het lastig blijkt bedenk dan altijd dat een held niet in één dag is geboren.

8. Deel de ervaring

Je hebt drempels overwonnen en alle twijfel gepareerd. Je bent de held en zorgt er samen met jouw mentor voor dat de software binnen no-time is geïmplementeerd en gebruikt kan worden. Geniet van de beloning. Een win-win! Voor jou en je team veel tijdswinst. Voor je merk en organisatie consistentie in gebruik.

Word de held van je afdeling. Je bent al halverwege.

Je volgende stap leidt tot transformatie.

Testen en getest worden.