Update: Cocoon 2.10

Cocoon Media Management Software update, versie 2.10 is beschikbaar.

Vanaf vandaag beschikbaar 

Cocoon 2.10 is een aantrekkelijke update

De nieuwe software van Cocoon bevat na deze update een aantal extra’s die zeer de moeite waard zijn. De Cocoon 2.10 versie wordt automatisch geïnstalleerd en geupdate. De volgende keer dat je de software opent, kun je er meteen mee aan de slag.

Kort de verbeteringen en aanvullingen.

– Single Sign-on module voor automatisch inloggen.
– Indien gewenst kan Cocoon nu ook XMP meta-data keywords uitlezen.
– De maximale upload en het aantal upload bestanden is vergroot.
– Het is nu mogelijk om gebruikersgroepen aan te maken.
– Bestanden naar meerdere mailadressen is geen probleem meer.
– Intuïtiever: het beheer van sets en tags en het toekennen van sets.
– Contentpagina’s toegevoegd; binnen Cocoon eenvoudiger communiceren.
– Goed nieuws voor jouw Franse collega’s: Franse versie van Cocoon.

Single Sign-on komt workflow ten goede

Je kunt voortaan automatisch inloggen in Cocoon via SSO. Dat lijkt een kleine verandering, maar het samenwerken van de verschillende systemen zal de workflow zeer ten goede komen. De functionaliteit bestaat uit een koppeling met ‘Active Directory’ en LDAP, de meest gebruikte single sign-on, en wordt aangeboden als aanvullende module. Benieuwd welke toegevoegde waarde single sign-on voor jouw organisatie kan hebben? Neem contact met ons op voor meer informatie en/of activering.

XPM/EXIF Data automatisch overgenomen

Bij het uploaden van afbeeldingen in Cocoon komt EXIF data beschikbaar. Informatie over bijvoorbeeld de fotograaf, het moment van fotograferen en zelfs de locatie. Waardevolle data. Nu zijn er nog meer data beschikbaar. Als je tags hebt toegevoegd aan je afbeeldingen binnen deze EXIF data, dan kunnen deze automatisch worden overgenomen of toegevoegd aan bestaande tags. Makkelijker zoeken en geen dubbel werk meer!

Tags beheren voor beter vindbaarheid

Het toekennen van tags is een van de meest essentiële onderdelen van Cocoon. Het geeft oneindig veel mogelijkheden voor de vindbaarheid van bestanden. Om dit proces nog slimmer te maken, kun je bij het uploaden van een bestand gelijk meerdere tags toevoegen. Je krijgt suggesties om te selecteren of je creëert een nieuwe tag. Door een komma kun je achter elkaar tags toevoegen.


Meer uploadgrootte en meer bestanden tegelijk

Bestanden worden steeds groter, we hebben de focus gelegd op het vergroten van de uploadfunctionaliteit. Met Cocoon 2.10 kun je nu 40 bestanden van maximaal 512 MB per bestand tegelijk uploaden. Meer bestanden en meer MB’s, daar heb je wat aan!


User group management, teams maken

Uiteraard is het in Cocoon mogelijk om gebruikers verschillende rollen te geven. Uit feedback van onze klanten bleek er een behoefte te zijn om ook teams aan te kunnen maken. Dit geeft meer gebruiksgemak. Bijvoorbeeld voor de marketingafdeling met manager, medewerkers en contentspecialisten, en ook voor de salesafdeling.

Forward meerdere e-mailadressen

Sommige klanten wilden bestanden vanuit Cocoon kunnen verzenden naar meerdere adressen tegelijk. Slim! Het kan nu. Verzamel de bestanden in je winkelwagen en  forward ze met de knop ’stuur door’. Na elk e-mailadres gebruik je een komma voor elk volgende. Je kunt tot maximaal 20 e-mailadressen per keer sturen.

Content module voor nieuwe pagina’s

Middels de content pagina module kun je een content menu aanmaken, zichtbaar voor gebruikers. De communicatie tussen administrators en gebruikers verloopt zo stukken eenvoudiger. Denk aan een inleiding, colofon, spelregels bij gebruik van materialen of contactgegevens bij vragen. Of voor een update als er nieuw campagnemateriaal beschikbaar is.

Meer input nodig? Meer informatie? Laat het ons weten. Het gaat binnen Cocoon om betrekkelijk eenvoudige webpagina’s, zoals je die via je CMS ook op een website aanmaakt.

Met elke update verbeteren we jouw Cocoon.
Veel plezier met 2.10.