Veilig & eenvoudig mediabestanden delen via Cocoon

Met Cocoon media management kun je eenvoudig mediabestanden delen en doorsturen vanuit je eigen cloud omgeving. Selecteer je bestanden, voeg ze toe aan je winkelmandje en stuur ze door via e-mail.

Je eigen Cocoon in plaats van WeTransfer

Een voordeel ten opzichte van bijvoorbeeld WeTransfer is dat al je marketing materiaal in een veilige cloud omgeving is opgeslagen. Je deelt bestanden zonder dat ze de cloud omgeving verlaten. Via e-mail deel je namelijk een download link naar je eigen Cocoon.De bestanden worden in een persoonlijke zip versleuteld aangeboden en blijven tot 14 dagen beschikbaar. Daarnaast is jouw Cocoon volledig in eigen huisstijl en reclame vrij, wat professioneel overkomt op je relaties.

Voordelen doorstuur functie Cocoon:

 • Bestanden 1 keer uploaden betekent vervolgens oneindig vaak delen en doorsturen;
 • Per transfer kiezen welk formaat bestand je deelt (web, origineel of custom formaten).

Voorbeeld: Je huurt een reclamebureau in om je nieuwe productcatalogus te ontwerpen. Hiervoor hebben zij jouw logo en veel productfoto’s nodig. Deze bestanden kun je vanuit Cocoon direct doorsturen en tijdelijk beschikbaar maken voor jouw contactpersoon.

Hoe werkt delen van bestanden via e-mail?

Om vanuit Cocoon bestanden door te sturen via e-mail volg je deze stappen:

  1. Selecteer de bestanden die je wilt delen. Tip: gebruik de zoekfunctie en zoek op bestandsnaam of tags;
  2. Selecteer per bestand het download formaat (bijvoorbeeld origineel of web formaat);
  3. Klik op het icoontje ‘Stuur door’;
  4. Geef een e-mailadres op van de ontvanger klik op ‘Stuur door’;
  5. De ontvanger krijgt een e-mail met daarin een download-link om de bestanden te downloaden (zip-bestand). De download-link is maximaal 14 dagen geldig.

 

Doorsturen maar!

Met de veilige doorstuur mogelijkheid van Cocoon deel je moeiteloos grote bestanden. Als je vaker bestanden doorstuurt naar dezelfde persoon, dan kun je er ook voor kiezen om de gebruiker toegang te geven tot een bepaalde Set (album) in je Cocoon omgeving. Jij bepaalt per gebruiker welke mediabestanden gedeeld worden.

Kies voor de media management software van Cocoon. Bespaar tijd en behoud de regie en controle over je huisstijl en marketing materiaal. Cocoon zelf uitproberen? Vraag een demo aan! Of neem contact op met een van onze consultants via 0235546755.