De veilige media manager

De wetgeving rondom datalekken en informatiebeveiliging wordt steeds strenger en is van invloed op de manier hoe je data opslaat, verwerkt en deelt. Het is daarom belangrijk dat mediabestanden en huisstijldocumenten zo veilig mogelijk beheerd worden. Cocoon heeft de nodige maatregelen genomen om ervoor te zorgen dat jouw bestanden veilig zijn in de cloud.

HTTPS via SSL

Door gebruik te maken van HTTPS via een SSL certificaat zorgt Cocoon dat het dataverkeer van en naar de applicatie altijd versleuteld is. Om het belang van SSL aan te tonen maken instanties zoals de Autoriteit Persoonsgevens (voorheen CBP) zich hard voor het gebruik van SSL.

Content eenvoudig organiseren

Hosting in Nederland

Het gevaar van diensten zoals Google Drive, One Drive en iCloud is dat deze diensten data opslaan op servers in het buitenland. Hierdoor valt de data niet langer onder Nederlandse wet- en regelgeving waardoor buitenlandse instanties zich toegang kunnen verschaffen. Cocoon wordt uitsluitend gehost op Nederlandse servers waardoor dit niet mogelijk is.

Content beheren

Conform BIG-normen

Ook als communicatieprofessional binnen de publieke sector kun je gebruik maken van Cocoon’s media management software. Zo werkt Cocoon via een bewerkersovereenkomst conform de BIG-normen. BIG staat voor ‘Baseline Informatiebeveiliging Nederlandse Gemeenten’ en is afgeleid van de BIR (Basline Informatiebeveiliging Rijksdienst). De BIG en BIR zijn in het leven geroepen door het IBD en richt zich op ondersteuning op het gebied van informatiebeveiliging binnen de overheidssector. De bewerkersovereenkomst is desgewenst uit te breiden met een maatwerk SLA.

ISO- en NEN gecertificeerd

Een andere factor die een belangrijke rol speelt in de beveiliging van je mediabestanden en huisstijldocumenten is het datacentrum welke de data host. Doormiddel van bepaalde certificaten, bijvoorbeeld het ISO- en NEN-certificaat, kun je afleiden hoe veilig een datacentrum is. Cocoon werkt uitsluitend met datacentra die over de belangrijke ISO 27001 en NEN 7510 certificaten beschikken.

Content beheren

Deze merken werken al met Cocoon Media Management