Bestanden downloaden uit Cocoon

De online opslagplaats voor al je bestanden gaat bij Cocoon verder dan een media- of beeldbank. Het is namelijk een online omgeving waarin je met ons product al je bestanden erg eenvoudig kunt organiseren, beheren en delen. Door middel van de vele functionaliteiten maken we dit proces gemakkelijk en beschermen we jouw bestanden tegen interne en externe bedreigingen. Bestanden downloaden uit Cocoon is simpel en veilig. Je kunt bestanden direct downloaden of je kunt ze delen door middel van een deellink. Hierdoor hoef je de bestanden dus niet te downloaden en lokaal op te slaan voordat je ze verstuurt. Ook kun je bestanden in zogeheten sets downloaden of delen. Hiermee heb je alle bestanden snel en overzichtelijk bij elkaar beschikbaar voor jou en je interne en externe collega’s. 

Download elk gewenst formaat

Met Cocoon kun je mediabestanden in elk gewenst formaat eenvoudig downloaden. In de software kun je zelf aangeven hoe groot het bestand moet zijn en welke bestandstype de afbeelding moet zijn. Zo kun je het originele bestand downloaden, maar ook een versie in een ander formaat. Bijvoorbeeld in een webformaat. Zo kan iedereen zelf het juiste bestand downloaden en hoeft er niemand anders meer een logo te schalen voor gebruik. Onze software ondersteunt alle veelvoorkomende formaten zoals JPG, .GIF, .PNG, .PSD, .EPS, .PDF, .DOC, etc. Heb je een ongebruikelijk extensie en is de afbeelding niet zichtbaar in de preview modus? Dan kun je altijd even contact met ons opnemen. 

Bestanden in batch downloaden

Wanneer we meerdere bestanden nodig hebben, zoals bijvoorbeeld alle foto’s van een bedrijfsuitje, kun je deze in een batch downloaden. Selecteer wat je nodig hebt en Cocoon comprimeert het tot een zip-file. Hiermee kun je alle bestanden gemakkelijk archiveren of delen. Niet zoveel ervaring met zip-bestanden? Het is heel eenvoudig! Zodra het zip-bestand op je computer staat – bijvoorbeeld op je bureaublad of in de downloads – klik je dubbel op de map en het bestandje wordt dan automatisch ‘uitgepakt’. Oftewel, er staat dan een mapje op je computer met alle gedownloade bestanden.

Overzichtelijke interface

Download je meerdere bestanden tegelijk, dan worden deze tijdelijk opgeslagen onder ‘mijn downloads’. Deze selectie kun je op elk gewenst moment nog wijzigen of verwijderen. Zo kun je van alles selecteren en kun je het materiaal wat je toch niet nodig hebt, nog verwijderen.

Welke bestandsformaten downloaden?

Via Cocoon kun je alle type afbeeldingen, documenten en video’s downloaden. Alle bestandsformaten worden ondersteund, zoals .JPG, .GIF, .PNG, .PSD, .EPS, .PDF, .DOC, etc. Van afbeeldingen worden variant download formaten direct klaargezet onder de bron. Daarmee is een bronbestand direct geschikt als bijvoorbeeld een hoge resolutie voor drukwerk, of een lage resolutie versie voor online gebruik en presentaties.

Cocoon modules

Cocoon bevat veel functionaliteiten. Niet alle functionaliteiten zijn van toepassing voor jou als gebruiker. Bepaal zelf welke modules je activeert.

Heb je interesse in Cocoon?

Vraag een gratis demo aan