Digital Asset Management

Home Banner

Cocoon biedt een eenvoudige ‘digital asset management’ (DAM) software aan voor communicatieprofessionals. Dit is een visuele digitale omgeving waarin je eenvoudig bestanden kunt beheren, archiveren en delen. Deze DAM-omgeving zorgt ervoor dat je sneller bij je mediabestanden kunt en daardoor meer tijd overhoudt voor meer campagnes. Bestanden staan opgeslagen in een beveiligde (AVG-proof) omgeving waardoor je snel en eenvoudig kunt samenwerken. Benieuwd welke functionaliteiten Cocoon allemaal heeft? Bekijk dan onze module pagina.

Bekijk modules

Wat levert Cocoon’s DAM jouw organisatie op?

Aan een goed werkende DAM zitten vele voordelen. Bij Cocoon richten we ons met name op het bevorderen van merkconsistentie en effectief samenwerken. Het is ons doel om jouw merk te professionaliseren en de workflow te bevorderen. Vandaar de focus op onder andere merkconsistentie. Dit zorgt namelijk voor herkenbaarheid bij de doelgroep, verlaging van de cognitieve lading wat voor vertrouwen zorgt, een emotionele connectie, opvallen tussen de concurrentie, een hogere ROI en een verhoogde merkwaarde. Doordat de software zo gebruiksvriendelijk is om zelf en met anderen erin te kunnen werken, kun je een hoop tijd – en dus ook geld – besparen. Dit zorgt ervoor dat je sneller en dus meer campagnes binnen hetzelfde tijdsbestek kunt draaien.

Werk efficiënter met DAM

Met de software van Cocoon zijn jouw collega’s in staat om zelf het materiaal eenvoudig op te zoeken en in het gewenste formaat te downloaden. Zelfs externe partners, zoals een creatief bureau, kun je eenvoudig via een deellink toegang bieden tot jouw bestanden. Zo blijven alle bestanden veilig op één centrale locatie en heeft iedereen toegang tot de meest recente versie. Dat bespaart jou weer tijd! Doordat Cocoon een logische mappenstructuur hanteert en doordat je tags aan bestanden kunt toevoegen, ben je ook sneller in staat om in ons professionele DAM-systeem de meest recente bestanden terug te vinden. 

100% controle over je bestanden

Met de digital management asset software ben je altijd 100% in control! Of je nu bestanden deelt met in- of externe collega’s, de bestanden blijven altijd in dezelfde beveiligde online omgeving staan. Daarnaast kun jij eenvoudig de rechten beheren voor het uploaden, bewerken, downloaden en delen van bestanden binnen de DAM software. 

Interesse in Digital Asset Management software?

Gratis demo aanvragen

De marketing- en communicatieprofessionals van deze organisaties gingen je al voor:

Cocoon is uitermate geschikt voor: