Digital Asset Management

Home Banner

Cocoon biedt een eenvoudige en laagdrempelige Digital Asset Management (DAM) software. Ideaal voor communicatieprofessionals en marketing teams. Een overzichtelijke, visuele omgeving waarin je alle mediabestanden kunt beheren, managen en delen. De DAM software omgeving zorgt ervoor dat je sneller bij je mediabestanden kunt en daardoor meer tijd overhoudt voor de marketing, communicatie & campagnes. Bestanden staan centraal opgeslagen. In een beveiligde (AVG-proof) omgeving. Je kunt veel efficiënter samenwerking en het bevordert de merk consistentie.  Benieuwd welke functionaliteiten Cocoon allemaal heeft? Bekijk dan onze module pagina.

Bekijk modules

Wat levert Cocoon’s DAM jouw organisatie op?

Aan een goed werkende DAM zitten vele voordelen. Bij Cocoon richten we ons met name op het bevorderen van merkconsistentie en effectief samenwerken. Het is ons doel om jouw merk te professionaliseren en de workflow te bevorderen. Vandaar de focus op onder andere merkconsistentie. Dit zorgt namelijk voor herkenbaarheid bij de doelgroep, verlaging van de cognitieve lading wat voor vertrouwen zorgt, een emotionele connectie, opvallen tussen de concurrentie, een hogere ROI en een verhoogde merkwaarde. Doordat de software zo gebruiksvriendelijk is om zelf en met anderen erin te kunnen werken, kun je een hoop tijd – en dus ook geld – besparen. Dit zorgt ervoor dat je sneller en dus meer campagnes binnen hetzelfde tijdsbestek kunt draaien.

 

Digital Asset management Cocoon

Werk efficiënter met DAM

Met de software van Cocoon zijn jouw collega’s in staat om zelf het materiaal eenvoudig op te zoeken en in het gewenste formaat te downloaden. Zelfs externe partners, zoals een creatief bureau, kun je eenvoudig via een deellink toegang geven tot jouw bestanden. Zo blijven alle bestanden veilig op één centrale locatie en heeft iedereen toegang tot de meest recente versies. Dat bespaart jou weer tijd! Doordat Cocoon een logische mappenstructuur hanteert en doordat je tags aan bestanden kunt toevoegen, ben je ook sneller in staat om in ons professionele DAM-systeem de meest recente bestanden terug te vinden. 

Digital Asset management - eenvoudig bestanden doorsturen en delen

100% controle over al je bestanden

Met de digital management asset software ben je altijd 100% in control! Of je nu bestanden deelt met in- of externe collega’s, de bestanden deel je eenvoudig en snel vanuit je beveiligde online omgeving. Daarnaast kun jij eenvoudig de rechten van alle gebruikers en managers beheren voor het uploaden, bewerken, downloaden en delen van specifieke bestanden binnen de DAM software.

Gerelateerde posts:
Overzicht artikelen: Tips Digital Asset Management
Waarom je in 2021 niet meer zonder DAM kunt.

 

Digital Asset Management Software - Slim managen en delen via accounts

Interesse in Digital Asset Management software?

Gratis demo aanvragen

Deze marketing- en communicatieprofessionals gingen je voor:

Klanten "over Cocoon":

“Ik hoefde niet lang te zoeken naar hoe bepaalde functies werken. Het werkt allemaal heel intuïtief.”

Webcontentmanager

Vion Foodgroup

Het eenvoudig delen van bestanden neemt voor ons een hoop werk uit handen. Cocoon is een handige tool die ons leven als marketeers makkelijker maakt.

Marketing afdeling

Vitility

Cocoon is voor ons een welkome aanvulling in de communicatie met interne en externe partijen en wordt tevens gebruikt ter promotie van onze veelzijdige gemeente.

Marketing afdeling

Gemeente Velsen

Geweldig handige tool Cocoon! Had ik 2 jaar eerder moeten ontdekken, dat had me veel tijd bespaard.

Marketing afdeling

Hamsphire Hotels

Cocoon is uitermate geschikt voor: