Digital Asset Management

Home Banner

Cocoon biedt Digital Asset Management software (DAM software). Het geeft grip, controle en een totaal overzicht van alle beschikbare digitale bestanden. (In vakjargon de Digital Assets van een organisatie genoemd) De software is ideaal voor marketing- en communicatie teams. Een overzichtelijke, visuele omgeving waarin alle media- en communicatiebestanden worden beheerd en gedeeld. De DAM software zorgt ervoor dat gebruikers gecontroleerd en eenvoudig bij deze mediabestanden kunnen. Veel tijd gaat verloren in het zoeken of eventueel opvragen van deze bestanden. In de praktijk staan deze bestanden versnippert opgeslagen, waardoor overzicht ontbreekt.

DAM software lost dit op. Bestanden staan centraal opgeslagen en zijn via een slimme zoekstructuur snel te vinden en te gebruiken. In een beveiligde (AVG-verantwoordde) omgeving. Je kunt veel efficiënter samenwerken. Het bevordert daarnaast consistent gebruik van huisstijl en alle beschikbaar gestelde communicatiematerialen. Benieuwd welke functionaliteiten Cocoon allemaal heeft? Bekijk dan onze module pagina.

Bekijk modules

Wat levert Cocoon’s DAM jouw organisatie op?

Aan een goed werkende DAM zitten vele voordelen. Bij Cocoon richten we ons met name op het bevorderen van merkconsistentie en effectief samenwerken.

Het is ons doel om jouw merk te professionaliseren en de workflow te bevorderen. Vandaar de focus op onder andere merkconsistentie wat zorgt voor herkenbaarheid.. Het verlaging van de cognitieve lading straalt vertrouwen uit.

Consistentie levert een emotionele connectie, opvallen tussen de concurrentie, een hogere ROI en een verhoogde merkwaarde.

Naast het bevorderen van consistent gebruik geeft de gebruiksvriendelijke software veel tijdswinst, grip en controle.

Makkelijk content delen

Werk efficiënter met DAM

Met de software van Cocoon zijn jouw collega’s in staat om zelf het materiaal eenvoudig op te zoeken en in het gewenste formaat te downloaden. Zelfs externe partners, zoals een creatief bureau, kun je eenvoudig via een deellink toegang geven tot jouw bestanden. Zo blijven alle bestanden veilig op één centrale locatie en heeft iedereen toegang tot de meest recente versies. Dat bespaart jou weer tijd! Doordat Cocoon een logische mappenstructuur hanteert en doordat je tags aan bestanden kunt toevoegen, ben je ook sneller in staat om in ons professionele DAM-systeem de meest recente bestanden terug te vinden. 

Digital Asset management - eenvoudig bestanden doorsturen en delen

100% controle over al je bestanden

Met de digital management asset software ben je altijd 100% in control! Of je nu bestanden deelt met in- of externe collega’s, de bestanden deel je eenvoudig en snel vanuit je beveiligde online omgeving. Daarnaast kun jij eenvoudig de rechten van alle gebruikers en managers beheren voor het uploaden, bewerken, downloaden en delen van specifieke bestanden binnen de DAM software.

Gerelateerde posts:
Overzicht artikelen: Tips Digital Asset Management
Waarom je in 2021 niet meer zonder DAM kunt.

 

Digital Asset Management Software - Slim managen en delen via accounts

Interesse in Digital Asset Management software?

Gratis demo aanvragen

Deze marketing- en communicatieprofessionals gingen je voor:

Klanten "over Cocoon":

“Ik hoefde niet lang te zoeken naar hoe bepaalde functies werken. Het werkt allemaal heel intuïtief.”

Webcontentmanager

Vion Foodgroup

Het eenvoudig delen van bestanden neemt voor ons een hoop werk uit handen. Cocoon is een handige tool die ons leven als marketeers makkelijker maakt.

Marketing afdeling

Vitility

Cocoon is voor ons een welkome aanvulling in de communicatie met interne en externe partijen en wordt tevens gebruikt ter promotie van onze veelzijdige gemeente.

Marketing afdeling

Gemeente Velsen

Geweldig handige tool Cocoon! Had ik 2 jaar eerder moeten ontdekken, dat had me veel tijd bespaard.

Marketing afdeling

Hamsphire Hotels

Cocoon is uitermate geschikt voor: