SSO & TFA module

Single sign-on (SSO) & 2 Factor authenticatie (2FA).
Wat is het en wat doet het?

Single sign-on (SSO)

Single sign-on (SSO) Betekent eigenlijk 1 keer inloggen. Je hebt slechts 1 toegangscode nodig om gebruik te kunnen maken van alle applicaties en software systemen binnen de organisatie. Cocoon heeft een Single sign-on (SSO) module beschikbaar die een koppeling legt met het centrale gebruikers beheersysteem.

Single sign-on (SSO) biedt een combinatie van gebruikersgemak en veilig en gecontroleerde toegang. Als daarmee een collega een organisatie verlaat of kiest voor een andere uitdaging, dan hoef je in dat geval slechts 1 account te deactiveren. De toegang stopt dan voor alle gekoppelde applicaties en software.

2 Factor authenticatie (2FA)

2 Factor authenticatie voorziet in een extra controle methode waarbij je een tweede stap succesvol moet doorlopen om toegang tot de applicatie te krijgen. In het Nederlands noemen we dit ook wel een twee stappen authenticatie. De eerste stap is het invoeren van een gebruikersnaam en wachtwoord. De tweede stap is dan het aanvullend invullen van een extra code die je via een SMS wordt toegestuurd op een aan het gebruikersaccount gekoppeld mobiel nummer.

Optioneel kun je bij Cocoon Single sign-on, als ook Factor authenticatie accounts inzetten.