Digital asset management software

 

Home Banner

Cocoon gaat veel verder dan een media- of beeldbank. Het is een een digital asset management software (DAM software). We zijn niet slechts een opslagplaats, maar een online omgeving waarin je door middel van allerlei handige functies bestanden eenvoudig kunt organiseren, beheren en delen. Afbeeldingen, video’s, marketingmateriaal en huisstijl documenten staan hier op één centrale locatie die je altijd en overal toegang geeft tot de juiste bestanden (inclusief variant download versies in verschillende resoluties).

Content eenvoudig organiseren

Met Cocoon beheer je eenvoudig alle type bestanden. Groot of klein en zelfs complete sets aan bestanden. Vervolgens kun je bestanden door de taxonomie van Cocoon overzichtelijk organiseren. Je kunt bestanden opslaan in sets, zodat thema’s en campagnes gebundeld zijn. Cocoon beschikt over een handige bibliotheekfunctie, waarin metadata snel toegang tot de juiste bestanden bieden. Zo kun je bij het zoeken op inhoud, maar ook slim filteren en navigeren door SETS en TAGS.. We bieden zelfs automatische beeldherkenning. Zo voegen we extra relevante TAGS toe bij een import van je bronbestand. Dit op basis van de visuele inhoud van je beelden. Scheelt tijd en bevordert het snel weer terugvinden.

Content eenvoudig organiseren

Content beheren

Door onze eenvoudige interface kom je snel bij je bestanden. Voordat je daadwerkelijk aan de slag gaat met een bestand, kun je door middel van een preview (een voorbeeld) al zien of je het juiste bestand te pakken hebt. Daarnaast beschermen we de bestanden doordat je gebruik kunt maken van toegangs- en gebruikersrechten. Zo kun je instellen wie bepaalde bestanden mag inzien en wie wat mag aanpassen in bestanden. Op deze manier voorkom je ongewenste kijkers of dat mensen in bestanden gaan rommelen waarvoor ze niet bevoegd zijn. Een andere manier van het beveiligen van je werk doen we door middel van versiebeheer en een beschikbaarheidsdatum. Zou kunnen bijvoorbeeld stockfoto’s waarvan de rechten zijn verlopen, niet gebruikt worden. Op deze manier kun je de privacy bewaken en AVG-compliant zijn.

De interface is niet alleen gebruiksvriendelijk, je kunt deze ook nog aanpassen aan jouw huisstijl. Ook heb je toegang tot inzichten in het verbruik. Zo kun je het aantal up- en downloads zien en de user-activiteit. Een professionele en inzichtelijke oplossing.

Download Whitepaper

Content beheren

Makkelijk content delen

Het delen van bestanden is met Cocoon eenvoudig en is snel geregeld. Je hoeft niet meer verschillende variant versies zelf te maken en heen en weer te mailen. Transfers via Dropbox of WeTransfer zijn niet meer nodig. Door middel van share links kunnen anderen zowel in- als extern snel en eenvoudig bij gedeelde bestanden komen. Deze sharelink kan met een vervaldatum worden ingesteld.

Wil je bestanden frequenter gebruiken op externe locaties, dan kan via de beschikbare API interface een tunnel gecreëerd worden en bestanden of delen van je Cocoon inhoud worden gesynchroniseerd. daarvan gekoppeld worden aan de Cocoon software. Zo kun je bijvoorbeeld Adobe Illustrator integreren zodat je direct vanuit de software de nodige aanpassingen kunt maken. Ook kunnen afbeeldingen direct uitgeserveerd worden aan een content management systeem (CMS) zoals WordPress. Eventuele wijzigen worden dan meteen op de locatie, waar het bestand staat, aangepast. Dat bespaart een hoop tijd!

Makkelijk content delen

Een breed scala functionaliteiten

Cocoon biedt een breed scala aan functionaliteiten. Zo kun je statistieken inzien, heb je de mogelijkheid om bestanden goed te keuren en kun je tags aan je bestanden toevoegen. Als gebruiker kun je zelf bepalen welke van deze functionaliteiten bij je passen, zo kun je zelf de gewenste modules activeren. 

Gratis Product Gids

Cocoon is een digital asset management software, een product dat verder gaat dan de traditionele beeldbank. Zo heb je altijd toegang tot al je afbeeldingen, video’s en huisstijl materiaal en kun je deze bestanden gemakkelijk organiseren, verrijken en delen. 

Ben je benieuwd wat je allemaal nog meer met Cocoon kunt? Download dan onze gratis DAM gids. 

Download DAM gids

Cocoon Digital Asset Management oplossing

Cocoon is uitermate geschikt voor:

De marketing- en communicatieprofessionals van deze organisaties gingen je al voor:

Reviews

“Ik hoefde niet lang te zoeken naar hoe bepaalde functies werken. Het werkt allemaal heel intuïtief.”

Webcontentmanager

Vion Foodgroup

Het eenvoudig delen van bestanden neemt voor ons een hoop werk uit handen. Cocoon is een handige tool die ons leven als marketeers makkelijker maakt.

Marketing afdeling

Vitility

Cocoon is voor ons een welkome aanvulling in de communicatie met interne en externe partijen en wordt tevens gebruikt ter promotie van onze veelzijdige gemeente.

Marketing afdeling

Gemeente Velsen

Geweldig handige tool Cocoon! Had ik 2 jaar eerder moeten ontdekken, dat had me veel tijd bespaard.

Marketing afdeling

Hamsphire Hotels