Nieuwe features in Cocoon versie 2.6

Update: versie 2.6 is beschikbaar. Cocoon Media Management Software

Op donderdag 8 september 2016 is versie 2.6 van Cocoon media management beschikbaar. De update bevat nieuwe features zoals het groeperen van sets, aanpassen van email templates en de applicatie is nu ook in het Duits beschikbaar. Daarnaast doen we continu cosmetische wijzigingen, die de gebruiksvriendelijkheid van de applicatie verbeteren.

Merk ik hier iets van?

Nee, afgezien van de voordelen van de nieuwe features, merk je niks van de update. De applicatie blijft gewoon bereikbaar en iedereen kan na 8 september gebruik maken van de nieuwe features.

NIEUW: Cocoon nu ook in Duits beschikbaar

De media management software is nu ook beschikbaar in het Duits. De Engelse taal was eerder al beschikbaar. Deel je bestanden met je internationale collega’s? Je kunt de applicatie eenvoudig aanpassen naar de Duitse taal.

Cocoon nu ook in Duits beschikbaar
Cocoon nu ook in Duits beschikbaar

E-mail templates wijzigen voor doorsturen en nieuwe gebruikers

Bij het doorsturen van bestanden wordt er een e-mail gestuurd naar de ontvanger. Het is nu mogelijk om de inhoud van de mail zelf in te stellen. Dit doe je in de Beeldbank onder Instellingen > Tab E-mail > Kies welke e-mail je wilt aanpassen. Je kan meerdere e-mail templates aanpassen:

  • E-mail naar ontvanger voor doorsturen van bestanden
  • E-mail naar gebruiker met inlog gegevens

preview-customize-email-template-online-beeldbank

NIEUW: Meer overzicht door groeperen van Sets

Je wilt je bestanden zo snel mogelijk terugvinden in Cocoon. Hiervoor maak je Sets aan en voeg je mediabestanden toe aan een Set. Hoe beter je de Sets inricht, hoe makkelijker het zoeken wordt. Om je marketing archief nog overzichtelijker in te delen, kun je Sets nu ook groeperen.

Update Cocoon: Meer overzicht door groeperen van Sets

 

Op welke tags kan ik eigenlijk zoeken?

Onder de button ‘Mijn tags’ vind je een overzicht van tags waar je op kunt zoeken. Handig voor als je een bestand niet kunt vinden of wilt weten op welke tags je kunt zoeken. Door te klikken op een tag voeg je direct een filter toe aan je zoekopdracht.

Update Cocoon 2.6. Tag management

Vragen over de update?

We proberen onze gebruikers zo goed mogelijk te informeren over Cocoon. Mocht je onvoorzien toch gekke dingen ervaren tijdens het gebruik, neem dan even contact op met Gert-Jan Dekker via 023 – 5546755 of het contactformulier.