Persbericht: Koninklijke Visio kiest voor COCOON als Digital Asset Managementoplossing

Haarlem, 7 januari 2020 – Koninklijke Visio, expertisecentrum voor slechtziende en blinde mensen heeft onlangs voor COCOON als Visual Content DAM-oplossing gekozen. Met de inzet van COCOON wil het bedrijf haar werknemers vanuit één ‘single source of truth’ marketingmaterialen laten gebruiken. De oplossing maakt het organiseren en publiceren eenvoudig en zorgt voor behoud van het merk. Veilig in de cloud.

Koninklijke Visio is een expertisecentrum voor slechtziende en blinde mensen. Visio biedt informatie en advies, maar ook verschillende vormen van onderzoek, begeleiding, revalidatie, onderwijs en wonen. Mensen die slechtziend of blind zijn kunnen gebruik maken van deze diensten. Ook als zij daarnaast een verstandelijke, lichamelijke of andere zintuiglijke beperking hebben. Persoonlijk en professioneel betrokkenen kunnen ook bij Visio terecht voor informatie en deskundigheidsbevordering. Michiel Tolsma, communicatiemedewerker bij Koninklijke Visio: “Door de inzet van COCOON kunnen wij alle medewerkers AVG-proof laten werken, met foto’s die geschikt zijn voor publicatie. De toestemmingsverklaring kan eenvoudig in COCOON aan het beeld gekoppeld worden. Zo behouden we de regie en voldoen we aan de AVG-wetgeving. Ook zijn we erg gecharmeerd van de persoonlijke aandacht en consultancy van deze DAM-provider.”

COCOON stelt bedrijven in staat te werken vanuit één centraal georganiseerde omgeving. Het platform biedt meer opties dan een traditionele beeldbank met opslag voor huisstijlen, logo’s, visuals en reclame. Ze zijn meer gefocust dan een dure corporate DAM met complexe upstream en downstream workflows. “Wij zijn erg blij dat Koninklijke Visio voor COCOON heeft gekozen. Net als vele andere (lokale) overheden en NGO’s helpen wij onze klanten graag om privacy compliant te kunnen werken”, aldus CEO Remco Vriesema.

Over COCOON – The Visual DAM for Brands
Wij zijn COCOON — the Visual Content Platform Company, gebouwd door moderne marketeers, voor moderne marketeers. COCOON maakt het eenvoudig om je merk consistent, relevant en authentiek te houden door middel van visual content. Moderne marketeers willen méér dan een statische image bank – daarom introduceren wij visuele content voor DAM systemen. Met COCOON leveren we onze klanten een product dat ze helpt om een toekomstbestendige visual content infrastructuur te integreren in hun organisatie – ons trademark is dan ook The Visual Content DAM for Brands.

Contact
Voor algemene- en persaanvragen: marketing@use-cocoon.nl
Voor expert commentaar of zakelijke aanvragen: Remco Vriesema, CEO & Founder COCOON
+31 (0) 23 554 67 66
rvriesema@use-cocoon.nl