Wat kun jij doen tijdens COVID-19?

In een tijd waar gewone mensen superhelden zijn, maken wij van COCOON jouw werk graag een stukje makkelijker. Niet alleen door de ondersteuning met onze DAM-oplossing wordt het werken in deze tijd eenvoudiger, maar we delen ook graag 8 tips om deze tijd zo goed mogelijk door te komen:

  1. Hygiëne. Onze allereerste tip is uiteraard hygiëne: handen wassen, ellenboog niezen en het goed schoonhouden van oppervlaktes zorgt ervoor dat het COVID-19 virus minder snel verspreid kan worden.
  2. Isoleer en werk op afstand. De maatregel die bekend is gemaakt in de persconferentie van premier Rutte is er niet voor niets. Blijf thuis om verdere besmetting te voorkomen. Wanneer de noodzaak er is om toch de deur uit te gaan, houd je dan aan de voorgeschreven afstand van sociale contacten door middel van 1,5 meter bij elkaar uit de buurt te blijven.
  3. Communiceer digitaal met je collega’s en klanten. Even met je collega overleggen bij het koffieautomaat is op dit moment niet van toepassing. Ook het maandelijkse klantenrondje zal voorlopig anders moeten worden ingestoken. Betekend dit dat we elkaar dan alleen nog maar telefonisch kunnen spreken? Absoluut niet. We leven gelukkig in een tijdperk waarin we ondersteund worden door geavanceerde technologie. Dat betekent dat je met een videocall elkaar toch even gemakkelijk kunt spreken en zelfs zien. Diverse applicaties – zoals het populaire Zoom Video Communications – maken het videobellen in groepsverband mogelijk. Zo kun je bijvoorbeeld met de app ‘Houseparty’ je vrijdagmiddagborrel toch door laten gaan onder genot van een spelletje met je collega’s.
  4. Heroverweeg lopende campagnes. Ingeplande campagnes zullen in deze periode heroverwogen moeten worden. Zit je klant nog wel op jouw product te wachten, is je klant nu überhaupt in staat om je product aan te schaffen of er gebruik van te maken en is je boodschap in deze periode wel relevant? Houd er ook rekening mee dat nu – wanneer iedereen thuis zit – er meer media geconsumeerd wordt. Een ingeplande tv-spot kan bijvoorbeeld een veel hogere GRP-score (bruto bereik in je doelgroep) hebben dan normaal. Dat kan van grote invloed zijn op eventuele lopende campagnes.
  5. Financiële hulp. Voor veel sectoren is COVID-19 helaas desastreus. Gelukkig wordt er wel financiële hulp aangeboden vanuit de overheid. Ondernemers die in de problemen komen, kunnen bijvoorbeeld een half jaar uitstel krijgen op de aflossing van hun leningen. Zo worden er nog meer maatregelen getroffen om zzp’ers, kleine en grote ondernemingen te helpen. Wil je meer weten over deze financiële maatregelen, dan verwijzen we je graag door deze pagina van de rijksoverheid. (https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/veelgestelde-vragen-over-coronavirus-voor-werkgevers/financiele-maatregelen).
  6. Help elkaar. Zelf kun je aan het bovenstaande ook een bijdrage leveren door met name de lokale ondernemers te steunen. Koop bijvoorbeeld een kappersbon bij de kapper waar je normaal heen zou gaan of bestel bij dat fijne eettentje op de hoek nu je daar niet meer kunt eten. Als we elkaar allemaal een beetje helpen, dan gaan we hier beter uitkomen. Niet alleen zakelijk is hulp noodzakelijk, maar denk ook aan de mensen om je heen die door de crisis de deur niet meer uit kunnen. Wellicht kun je vanavond een extra portie koken voor de buurman die in quarantaine zit?
  7. Maak het jezelf zo comfortabel mogelijk. Dit is het moment dat we ons pak in de kast kunnen laten hangen. Trek je joggingbroek en sloffen aan en maak het jezelf gemakkelijk.
  8. Gebruik je tijd nuttig -> Tot slot, heb je tijd over door deze crisis? Gebruik deze dan nuttig. Investeer in jezelf door middel van bijvoorbeeld boeken lezen, online cursussen en tutorials te volgen. Ook businesswise kun je deze tijd goed gebruiken, want bij elke crisis liggen er ook kansen. Zo kun je profiteren van het feit dat het rustig is en bijvoorbeeld gaan brainstormen over nieuwe ontwikkelingen of producten. Natuurlijk zijn het onzekere tijden, maar we blijven positief en wie weet wat er straks allemaal weer mogelijk is.

Voor overige vragen en antwoorden wat betreft het coronavirus verwijzen we je graag door de website van de RIVM (https://www.rivm.nl/coronavirus/covid-19/vragen-antwoorden). Wil je meer weten over onze DAM-oplossing, download ons productbook dan hier of vraag een gratis consult aan. Dicht bij elkaar of niet, samen moeten we het doen!